Ιδιωτικοποιούνται οι μεταφορές και οι διακομιδές στα νοσοκομεία

Ιδιωτικοποιούνται οι μεταφορές και οι διακομιδές στα νοσοκομεία
Για ιδιωτικοποίηση των μεταφορών και διακομιδών των νοσοκομείων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την κυβέρνηση, με αφορμή απόφαση της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της διοίκησης του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου να αναθέσει τις διακομιδές του νοσοκομείου, για μία εβδομάδα, σε ιδιώτες, λόγω ελλείψεων ασθενοφόρων και οδηγών.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει την αντίδρασή της στην κατάργηση του κλάδου των οδηγών, τη διαθεσιμότητα και τη μεταφορά των οδηγών των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ, προσθέτοντας ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης δεν ήταν η καλύτερη οργάνωση (όπως ισχυριζόταν ο τότε υπουργός Υγείας), αλλά η ιδιωτικοποίηση των μεταφορών και διακομιδών των νοσοκομείων».

Ακόμη, τονίζει ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μεταφορές και διακομιδές των νοσοκομείων, λόγω ελλείψεων προσωπικού και επαρκούς αριθμού ασθενοφόρων, πολλά από τα οποία, όπως υπογραμμίζει, είναι πεπαλαιωμένα και αντιμετωπίζουν μηχανικά προβλήματα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητά επανασύσταση του κλάδου των οδηγών των νοσοκομείων, προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και προμήθεια νέων ασθενοφόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ