Πως θα βγάλετε έως και 1000€ αφορολόγητα από την ανοίκιαστη γκαρσονιέρα

Πως θα βγάλετε έως και 1000€ αφορολόγητα από την ανοίκιαστη γκαρσονιέρα
Όλοι γνωρίζουμε κάποιους - μπορεί να είμαστε κι εμείς - ιδιοκτήτες ενός μικρού ή και μεγαλύτερου διαμερίσματος σε περιοχές του κέντρου που πλέον θεωρούνται υποβαθμισμένες, και οι οποίοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα στην προσπάθειά τους να το νοικιάσουν έστω για 150 ευρώ το μήνα.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας έλεγε κάποιος ότι θα μπορούσατε να βγάζετε άνετα και με ελάχιστο κόπο, από 750 έως 1000 ευρώ το μήνα, και μάλιστα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ από εκείνη την... ξεχασμένη γκαρσονιέρα στα Πατήσια, το Μουσείο, ή στη Βικτώρια που έχετε ίσως και για χρόνια ξενοίκιαστη, ή σας έχει ταράξει στα φέσια από τους κακοπληρωτές ενοικιαστές που φεύγουν νύχτα;

Κάποιοι λοιπόν, ίσως πιο έξυπνοι από εμάς, χρησιμοποιώντας τη διεθνή ιστοσελίδα ενοικίασης κατοικιών Air BnB, έχουν μετατρέψει τα σπίτια αυτά από εφιάλτη...σε όνειρο και όχι θερινής...νύκτας.

Σε αυτή την ιστοσελίδα ιδιοκτήτες από όλο τον κόσμο βάζουν τα σπίτια τους προς ενοικίαση, και μπορούν να βγάλουν ανάλογα με την δημοφιλία της πόλης ή της τοποθεσίας από 20 έως και πάνω από 100 ευρώ...όχι το μήνα φυσικά άλλα την ημέρα.

Προϋπόθεση βέβαια είναι το σπίτι να είναι στοιχειωδώς επιπλωμένο, για να μπορέσει να φιλοξενήσει τους επισκέπτες.

Η Αθήνα λοιπόν είναι από τις πλέον δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις στο AirBnB για τους ξένους τουρίστες που θέλουν να την επισκεφθούν αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν 150 και 200 ευρώ τη βραδιά σε κάποιο από τα ξενοδοχεία του κέντρου.

Έτσι λοιπόν πολλοί από αυτούς επιλέγουν τη λύση αυτή και πληρώνουν από 20 έως 60 ευρώ την ημέρα και φυσικά έχουν τη δυνατότητα να στριμωχτούν λίγο παραπάνω και να τους έρθουν οι διακοπές ακόμα φθηνότερα.

Τα παραδείγματα αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα είναι πάρα πολλά. Μόλις κανείς πατήσει στην αναζήτηση Ελλάδα-Αθήνα θα βρει εκατοντάδες σπίτια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις γύρω περιοχές ειδικά αν υπάρχει κοντά και μετρό.

Πάντως η ιστοσελίδα είναι πολύ οργανωμένη, και περιλαμβάνει πλήρη στοιχεία για το διαμέρισμα την περιοχή, έχει πολλές φωτογραφίες, ενώ υπάρχει και χάρτης στον οποίο φαίνεται ακριβώς η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι.

Επίσης από κάτω υπάρχουν τα σχόλια διάφορων τουριστών που έχουν μείνει στο διαμέρισμα και λένε τη γνώμη τους για την εμπειρία της διαμονής τους, αν τους άρεσε το δωμάτιο, αν βολεύει η περιοχή κλπ.

Εξάρχεια, Κουκάκι, Πετράλωνα, Πατήσια, αλλά και Πανόρμου, Ζωγράφου, Βύρωνας είναι από τις πολλές περιοχές που μπορεί άνετα κάποιος ξένος να βρει σπίτι για όλα τα γούστα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-Γκαρσονιέρα 20 τ.μ. στα Εξάρχεια νοικιάζεται αντί 51 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή αν το καλοκαίρι που έρχεται πολύς τουρισμός νοικιαστεί 30 μέρες, ο ιδιοκτήτης θα βγάλει πάνω από 1500 ευρώ το μήνα.

-Studio στα Σεπόλια κοντά στο μετρό Αττικής, 35 τ.μ. Ενοικιάζεται με 22 ευρώ την ημέρα ήτοι μηνιαίως 660 ευρώ αν νοικιαστεί όλες τις μέρες.

-Studio δώμα στην Πανόρμου-τιμή ημερήσιας ενοικίασης 23 ευρώ-690 ευρώ το μήνα

-Τριάρι στην περιοχή του μουσείου κοντά στο σταθμό της Βικτώρια, 26 ευρώ την ημέρα δηλαδή 780 ευρώ το μήνα

-Studio στο Βύρωνα ενοικιάζεται αντί 25 ευρώ τη βραδιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην Ελλάδα η ιστοσελίδα φιλοξενεί 11.500 "ενεργά" σπίτια και δωμάτια, αύξηση της τάξης του +70% σε σχέση με πέρυσι. Ο τζίρος από τα δεκάδες χιλιάδες ακίνητα - στην Ελλάδα- που σήμερα φιγουράρουν στην πλατφόρμα παραμένουν άγνωστα. Πάντως με μία απλή υπόθεση, με μία μέση ελάχιστη τιμή στα 30 ευρώ την ημέρα και με φουλ πληρότητα οι Έλληνες αιρ-μπι-εν-μπήδες βγάζουν 342.000 ευρώ μαύρα κάθε μέρα, δηλαδή περίπου 10,3 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Τα πραγματικά νούμερα προφανώς διαφέρουν (πχ. η πληρότητα δεν είναι πάντα στο 100%) πλην όμως αποδίδουν τη δυναμική της κατάστασης.

πηγή: economy365.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ