Παγώνουν όλες οι συναλλαγές στα ακίνητα -Δείτε γιατί

Παγώνουν όλες οι συναλλαγές στα ακίνητα -Δείτε γιατί
Αναστέλλεται η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, μετά από απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ), αντιδρώντας κατα αυτό τον τρόπο  για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, σημειώσει ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει», καθώς «καταστρέφει τους Έλληνες μηχανικούς, τους Έλληνες επιστήμονες και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Όπως επισήμανε, «αποδείξαμε τους τελευταίους μήνες ότι το Ταμείο των Μηχανικών είναι νοικοκυρεμένο και βιώσιμο και ότι η περιουσία του Ταμείου μας διασφαλίζει την ανεξάρτητη ύπαρξή του».

«Οι μηχανικοί από τη Μεγάλη Δευτέρα δεν θα υπηρετούν καμία διοικητική πράξη προς το Δημόσιο. Οφείλει η Κυβέρνηση να καταλάβει ότι μας καταστρέφει.

Δεν θα την αφήσουμε» κατέληξε ο κ. Στασινός.

Σημειώνεται, ότι εξαιτίας της σχετικής απόφασης, δεν θα μπορούν να γίνονται τα εξής:

  • Έκδοση Αδειών Δόμησης, επομένως θα ανασταλούν οι νέες οικοδομικές εργασίες
  • Δηλώσεις Αυθαιρέτων Ν.4178, επομένως θα ανασταλεί η υποβολή νέων δηλώσεων
  • Έκδοση βεβαιώσεων μηχανικού του Ν.4178, επομένως θα ανασταλούν οι νέες μεταβιβάσεις ακινήτων
  • Έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΠΕΑ), επομένως θα ανασταλούν όλες οι μεταβιβάσεις ή μισθώσεις ακινήτων που απαιτούν την έκδοση ΠΕΑ
  • Έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών αμοιβών μηχανικών για οποιαδήποτε αδειοδότηση, επομένως θα ανασταλούν οι νέες αδειοδοτήσεις που απαιτούν υπογραφή μηχανικού, κάθε είδους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ