Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένο «χαράτσι» έως και 40% - Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένο «χαράτσι» έως και 40% - Ποιοι θα δουν αυξήσεις
Την αναδιανομή των βαρών στον ΕΝΦΙΑ αποφάσισε η κυβέρνηση η οποια προχωράει από τη φετινή χρονιά σε μείωση του φόρου εώς και 40% ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις φέρνει αυξήσεις «φωτιά». Οι αλλαγές αναμένεται να κλειδώσουν μέσα στην εβδομάδα.

Ειδικότερα, εξετάζονται αλλαγές που θα φέρουν μειώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής και μεσαίας αξίας και αυξήσεις στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Το «μεγάλης» όλα δείχνουν πως καθορίζεται στα 300.000 ευρώ, όριο πάνω από το οποίο ο φόρος αυξάνεται.

Στα... ραβασάκια που θα λάβουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες μικρής ακίνητης περιουσίας, κατά πιθανότητα μέσα στον Αύγουστο, οι μειώσεις θα φτάσουν ως και το 40%.

Σημαντικές θα είναι οι μειώσεις και στο επίπεδο των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ωστόσο όλα θα κριθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις εμπορικές ως και κατά 50%.

Τέλος σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 300.000 ευρώ ο φόρος αναμένεται να αυξηθεί καθώς και πάλι φέτος μέσω του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει το κράτος να εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ