Γιατί έκοψαν το ρεύμα στα μεγαλύτερα ελεγκτικά κέντρα της χώρας

Γιατί έκοψαν το ρεύμα στα μεγαλύτερα ελεγκτικά κέντρα της χώρας
Το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων είναι αυτή τη στιγμή στους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας.

Σήμερα, φτάσαμε στο σημείο να τους κόψουν ακόμη και το...ρεύμα. Ποιος ευθύνεται; Μπορεί η διακοπή να μην κράτησε περισσότερο από μία ώρα καθώς με το που συνέβη το περιστατικό λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα και να αποφευχθεί ακόμη και η διεθνής κατακραυγή. Ωστόσο, η υπόθεση ανέδειξε τη χαοτική κατάσταση που δημιουργείται λόγω των ολοένα και αυξανόμενων οφειλών που έχουν οι «μεγάλοι πελάτες» της ΔΕΗ. Ο λόγος για τον οποίο κατέβηκαν σήμερα οι διακόπτες στα δύο Κέντρα Ελέγχου είναι ότι το κτηριακό συγκρότημα επί της οδού Κηφισίας 32 έχει …ένα ρολόι το οποίο έχει τοποθετηθεί από τον κατασκευαστή. Υπεύθυνος για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ο διαχειριστής του κτηρίου o οποίος οφείλει να εισπράττει το αντίτιμο από τους ενοίκους και να το αποδίδει στη ΔΕΗ.

Η απροθυμία ή η αδυναμία κάποιων να πληρώσουν μετέτρεψε συνολικά το ύψους 80 μέτρων κτηριακό συγκρότημα του Αμαρουσίου σε «οφειλέτη» της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ύστερα από αλλεπάλληλες οχλήσεις και γραπτή προειδοποίηση, να γίνει σήμερα η προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος. Οι οφειλές στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ μεγάλες ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται πλέον και σε άλλα κτηριακά συγκροτήματα. Πρόσφατα μάλιστα, αντιμετώπισε πρόβλημα διακοπής ηλεκτροδότησης ακόμη και γνωστός τηλεοπτικός σταθμός παρά το γεγονός ότι ως επιχείρηση κατέβαλε κανονικά το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ