Morgan Stanley: Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή στις αναδυόμενες αγορές

Morgan Stanley: Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή στις αναδυόμενες αγορές

Όλες οι μετοχές ανεβαίνουν όταν αυτοί οι οικονομικοί θεσμοί βελτιώνονται

Η Ελλάδα αποτελεί την κορυφαία επενδυτική της μας επιλογή στις αναδυόμενες αγορές, όπως δήλωσε ο Marshall Stocker, επικεφαλής των αναδυόμενων αγορών της Morgan Stanley, μιλώντας στο CNN. Aυτό οφείλεται, όπως είπε, στη «βελτίωση των οικονομικών θεσμών που έχει υλοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση».

«Το 80% των υπερβαλλουσών αποδόσεων στα αμοιβαία κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών εξηγείται από το σε ποια χώρα έχετε επενδύσει, όχι σε ποιο τομέα ή ποια μετοχή», επισήμανε ο Marshall Stocker.

«Και έτσι αυτό που έχουμε δει στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μόνο τον τελευταίο χρόνο, είναι μια απόδοση 50% και παρόλα αυτά αυτή η αγορά εξακολουθεί να είναι διαπραγματεύσιμη 7,5 φορές τα κέρδη με μερισματική απόδοση σχεδόν 4%», πρόσθεσε. Ενδεικτικό είναι ότι το fund της Morgan Stanley έχει έκθεση 20,5% στην Ελλάδα, 17% στην Κίνα και 12,9% στη Νότια Κορέα.

«Έτσι, αυτές οι βελτιώσεις στους οικονομικούς θεσμούς είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε επενδύσεις και σε πιστοληπτικής ικανότητα επενδυτικής βαθμίδας τη χώρα στο τέλος του έτους. Αυτά τα δύο πράγματα μειώνουν το προεξοφλητικό επιτόκιο των μετοχικών στοιχείων ενεργητικού, οπότε δεν έχει σημασία ποιες μετοχές κατέχετε.

Όλες οι μετοχές ανεβαίνουν όταν αυτοί οι οικονομικοί θεσμοί βελτιώνονται, ενισχύοντας επίσης τις ταμειακές ροές από τη μείωση των φόρων. Κάποτε η χώρα παραλίγο να πλήξει την Ευρωζώνη και τώρα η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη», καταλήγει ο Marshall Stocker.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ