Reuters: Η ανεργία στην Ελλάδα τριπλασιάστηκε από το 2009

Reuters: Η ανεργία στην Ελλάδα τριπλασιάστηκε από το 2009
«Η ελληνική ανεργία ξεπέρασε το 60% για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, γεγονός που αντανακλά τον πόνο που έχει προκληθεί από την ύφεση μετά τα τόσα χρόνια λιτότητας, στο πλαίσιο της διεθνούς διάσωσης», αναφέρεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters για το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα. «Εξαιρετικά τρομακτικό», είναι το σχόλιο του συντάκτη του ρεπορτάζ.

Το Reuters επισημαίνει ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει τριπλασιαστεί από το 2009 και υπογραμμίζει ότι το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων είναι περισσότερο από δύο φορές μεγαλύτερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου που ανήλθε στο 12,1% τον Μάρτιο. Το Reuters στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 15-24 άγγιξε το ιλιγγιώδες ποσοστό του 64,2% το Φεβρουάριο από 59,3% τον Ιανουάριο του 2013. ΚΙ αυτό παρά το γεγονός ότι ο κατώτατος μηνιαίος μισθός για νέους κάτω των 25 ετών έχει μειωθεί κατά 32%, σε επίπεδα κάτω των 500 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο διακηρυγμένος στόχος της παροχής κινήτρων για να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι.

Όπως αναφέρει το Reuters, η οικονομία της χώρας βρίσκεται στον έκτο χρόνο ύφεσης, έχει κακοποιηθεί από τις αυξήσεις φόρων, από τις περικοπές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Με το υψηλό ποσοστό ανεργίας, επομένως, καταλήγει το δημοσίευμα, δεν προβλέπονται αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον της οικονομίας.