ΕΚΤ: Πτώση των καταθέσεων σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία

ΕΚΤ: Πτώση των καταθέσεων σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία
Υποχώρησαν οι καταθέσεις στις ιταλικές, κυπριακές και ελληνικές τράπεζες τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, οι ιδιωτικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν 0,1% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο. Στην Κύπρο οι καταθέσεις σημείωσαν μεγαλύτερη πτώση 2,1% τον Ιανουάριο, ενώ στην Ιταλία υποχώρησαν 2%.

Οι ιδιωτικές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες έχουν υποχωρήσει 6,2% τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε επίσης ότι ο συνολικός δανεισμός στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,9% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο.

Ο τραπεζικός δανεισμός στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, αυξήθηκε 0,7% τον Ιανουάριο. Στον αντίποδα, υποχώρησε 1% στην Ιταλία και 1,1% στην Ισπανία.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του Μ3 επιτάχυνε σε 3,5% τον Ιανουάριο του 2013, έναντι 3,4% το Δεκέμβριο του 2012, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Ο μέσος όρος τριών μηνών του ετήσιου ρυθμού αύξησης του Μ3 την περίοδο Νοεμβρίου 2012 – Ιανουαρίου 2013 επιβράδυνε στο 3,5% από 3,7% την περίοδο Οκτωβρίου 2012 με Δεκεμβρίου 2012.