Νέες διευκρινήσεις για τη φορολόγηση των κερδών στα παίγνια του ΟΠΑΠ

Νέες διευκρινήσεις για τη φορολόγηση των κερδών στα παίγνια του ΟΠΑΠ
Οι νέοι συντελεστές φορολόγησης κερδών στα παίγνια του ΟΠΑΠ θα ισχύσουν για τα παραδοσιακά παίγνια του Οργανισμού, για τα κέρδη από παιγνιομηχανήματα, από παίγνια που διεξάγονται στο διαδίκτυο και για τα κέρδη από το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε σήμερα Δευτέρα ότι η νέα φορολογική κλίμακα που θα θεσπιστεί με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για τη φορολόγηση κερδών από παίγνια θα ισχύει για τα κέρδη από τα παραδοσιακά παίγνια του ΟΠΑΠ, για τα κέρδη από παιγνιομηχανήματα, για τα κέρδη από παίγνια που διεξάγονται στο διαδίκτυο και –από την 1.1.2014– για τα κέρδη από το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή θα τροποποιηθεί το καθεστώς φορολόγησης των κερδών των παικτών του ΟΠΑΠ.

Σημειώνεται πως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 τα κέρδη από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ φορολογούντο με συντελεστή 10% για κέρδη άνω των 100 ευρώ και 15% για κέρδη άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη μέχρι 100 ευρώ ήταν αφορολόγητα.

Με νόμο που ψήφισε η Βουλή τον Νοέμβριο 2012 το καθεστώς άλλαξε και το σύνολο των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια που εκμεταλλεύεται ο ΟΠΑΠ φορολογείται από την 1η Ιανουαρίου 2013 με ενιαίο συντελεστή 10%.

Πλέον, με τις τροποποιήσεις που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, η φορολογία των κερδών θα διαμορφωθεί στο 0% για τα κέρδη των παικτών κάτω των 100 ευρώ, 15% για τα κέρδη των παικτών μεταξύ 100 και 500 ευρώ και 20% για τα κέρδη των παικτών από 500 ευρώ και άνω.

Η απόφαση αυτή φέρει και την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία απάντησε θετικά σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών.