Στο τραπέζι ο φόρος στα ακίνητα

Στο τραπέζι ο φόρος στα ακίνητα
Η οριστικοποίηση και η τελική μορφή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων που θα υποκαταστήσει από το Σεπτέμβριο του 2013 το ΦΑΠ και το ενιαίο τέλος ακινήτων θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Σε χθεσινές δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην ανάγκη ο ενιαίος φόρος ακινήτων να συνοδεύεται από αφορολόγητο όριο 50.000 ή 100.000 ευρώ, αν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τάσσονται υπέρ του μηδενικού αφορολογήτου, προκειμένου ο φόρος να διαχυθεί στο σύνολο των φορολογουμένων.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση της διακομματικές επιτροπής για τα θέματα φορολογίας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ενώ οι τελικές αποφάσεις για το φόρο θα ληφθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ζητά να συμπεριληφθεί στη φορολογητέα ύλη κάθε είδος περιουσίας γενικά και χωρίς εξαιρέσεις, καθώς η ακίνητη ιδιοκτησία αδυνατεί μόνη της να σηκώσει το βάρος των 3,2 δισ. εσόδων.