Καμμένος: Εγκλημα η πώληση του ΟΠΑΠ

Καμμένος: Εγκλημα η πώληση του ΟΠΑΠ
Έγκλημα χαρακτήρισε την πώληση του ΟΠΑΠ ο Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας πως γίνεται προσπάθεια απαξίωσής του ώστε να πουληθεί σε χαμηλότερη τιμή και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως λέει ψέματα.

«Θα χρησιμοποιήσω την φράση που είπε ο σημερινός πρωθυπουργός στο Ζάππειο 2 και στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το να πουληθεί ο ΟΠΑΠ σε τιμή δύο ή τριών χρήσεων των κερδών του δεν είναι ξεπούλημα είναι χάρισμα.Έρχεται λοιπόν ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός της χώρας λέγοντας ψέματα, ακόμα μια φορά και προσπαθεί να ξεπουλήσει τον ΟΠΑΠ σε τιμή χαμηλότερη των ετήσιων κερδών», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Οργανισμού.

«Συγκεκριμένα», πρόσθεσε, «ο ΟΠΑΠ το 2011 είχε κέρδη 500 εκ. ευρώ, η χρηματιστηριακή τιμή του ποσοστού που θέλει να ξεπουλήσει είναι 440 εκ. ευρώ. Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν μιλάμε για δύο και τρείς χρήσεις μιλάμε για λιγότερο από τα κέρδη μιας χρονιάς».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως «θα πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι αποκρατικοποιήσεις, είναι ξεπουλήματα σε ημετέρους». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα υπάρξει από την πλευρά του κόμματός του πολιτική και ποινική αντίδραση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι «ο ΟΠΑΠ είναι εκείνος ο οργανισμός ο οποίος στηρίζει κοινωνικές δράσεις σε θέματα υγείας, σε θέματα αθλητισμού, σε θέματα πολιτισμού, είναι εκείνος ο οργανισμός που κάνει συσσίτια σε ανθρώπους που δεν έχουνε να φάνε» και κατέληξε: «Το να πουληθεί ένα τέτοιο εργαλείο για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία σε εποχές κρίσεως αποτελεί έγκλημα και όχι πολιτική».