Διακοπές... μόνο σε φίλους και συγγενείς

Διακοπές... μόνο σε φίλους και συγγενείς
Στα μεγάλα αστικά κέντρα θα παραμείνει φέτος το καλοκαίρι το 69% των Ελλήνων, καθώς η οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του πληθυσμού καλοκαιρινές διακοπές.


Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Καταναλωτών και δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ακόμη κι όσοι έχουν προγραμματίσει μια εξόρμηση, αυτή θα είναι ολιγοήμερη, ενώ παράλληλα προσπαθούν να «γλιτώσουν» τα έξοδα διαμονής επιλέγοντας κάποιο φιλικό ή συγγενικό εξοχικό.



Οι λόγοι που επικαλούνται οι ερωτηθέντες στην έρευνα είναι κυρίως οικονομικοί, σε ποσοστό 69%, επαγγελματική και οικονομική αστάθεια (21%), ενώ υπάρχει και η μερίδα πληθυσμού που δε θα πάει διακοπές για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους (10%).

Επίσης, μόλις για τέσσερις ημέρες θα φύγει το 31% απ’ όσους θα πάνε διακοπές, εφόσον τα χρήματα που υπολογίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά για την καλοκαιρινή τους ξεκούραση δεν αρκούν για παραπάνω ημέρες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα το 55% των ερωτηθέντων, θα μείνει σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι και το 25% δηλώνει πως θα προτιμήσει συγγενικό σπίτι. Στον αντίποδα, μόνο το 20% των ερωτηθέντων θα κλείσει ξενοδοχείο για τη διαμονή του.