Οι Γερμανοί... δεν ξανάρχονται

Οι Γερμανοί... δεν ξανάρχονται
Στη δραματική μείωση του αριθμού των τουριστών, και ειδικά των Γερμανών που επισκέπτονται φέτος την Ελλάδα, αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt.

O αρθρογράφος σημειώνει ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλάζουν προσανατολισμό προσπαθώντας να προσελκύσουν τώρα περισσότερους τουρίστες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Ρωσία και ακόμη και από την Τουρκία.

«Θα πρέπει να μάθουμε ρωσικά», λέει προς την εφημερίδα ο ξενοδόχος Πάρις Παρασχούδης, που σημειώνει ότι μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων δεν είχε «ούτε μια κράτηση».

Από τότε όμως που έγινε σαφές ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας «ανεβαίνει και πάλι ο αριθμός των κρατήσεων». Η έκβαση των εκλογών της 17ης Ιουνίου «αξιολογείται γενικώς θετικά και δίνει μια νότα αισιοδοξίας», επιβεβαιώνει και η Άνγα Μπράουν από τον τουριστικό κολοσσό Tui.

H ίδια αναμένει αύξηση της ζήτησης μετά τη μείωση της τάξης του 30 %. «Σπάνια η απόφαση να περάσει ή να μην περάσει κανείς τις διακοπές του σε μια χώρα έγινε με τόσο συναισθηματικά κριτήρια».

Οι «λιγοστές διαδηλώσεις στην Αθήνα προκαλούν τεράστια ανασφάλεια στους πελάτες», όπως λέει, αλλά στο μεταξύ ακούγεται προς τα έξω η αισθητά βελτιωμένη σχέση ποιότητας - τιμής και το γεγονός ότι «στρώνεται κόκκινο χαλί για κάθε πελάτη».