«Αόρατοι» αξιολογητές προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ - Στα δικαστήρια η υπόθεση

 «Αόρατοι» αξιολογητές προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ - Στα δικαστήρια η υπόθεση
Απίστευτες μεθοδεύσεις, ανυπόγραφα έγγραφα φόρμες αξιολόγησης

που αλλάζουν ανάλογα με ποιος διοικεί(;)και άγνωστοι διακινητές και αξιολογητές βιογραφικού προκύπτουν στην υπόθεση της μοριοδότησης των υποψηφίων δημοσιογράφων για πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές υποψήφιος για τις θέσεις του οικονομικού ρεπορτάζ ο οποίος είχε υψηλή μοριοδότηση στα τυπικά προσόντα και μακροχρόνια εμπειρία αλλά έλαβε χαμηλή βαθμολόγηση στη συνέντευξη και την αξιολόγηση του βιογραφικού προσέφυγε στον εισαγγελέα ζητώντας παραγγελία να του δοθεί αντίγραφο του πρακτικού αξιολόγησής του. Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε αλλά η ΝΕΡΙΤ όχι μόνο δεν την εκτέλεσε αλλά αρνείται να απαντήσει στον προσφεύγοντα για ποιο λόγο δεν την εκτελεί. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι σε προφορικό επίπεδο στελέχη της νομικής υπηρεσίας της ΝΕΡΙΤ παραδέχτηκαν ότι δεν υπάρχει πρακτικό.

Ο δημοσιογράφος υποψήφιος αναμένεται τώρα να κινηθεί ποιο επιθετικά και να προχωρήσει σε ένδικα μέσα τόσο κατά της ΝΕΡΙΤ αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην αξιολόγησή του ενώ στον ίδιο δρόμο αναμένεται να κινηθούν και δημοσιογράφοι του Κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Επιτροπή Προφορικής συνέντευξης για τους Οικονομικούς Συντάκτες συνέθεταν οι κύριοι Αντώνης Παπαγιαννίδης, Ροδόλφος Μορώνης και Αλέκος Πρίφτης . Ωστόσο η μεγαλύτερη απόκλιση παρατηρείται στην αξιολόγηση του βιογραφικού της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού όπου ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν μοριοδοτήθηκε καθόλου για τα 24 χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας στο οικονομικό ρεπορτάζ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σε αυτή τη φάση έντυπο αξιολόγησης ( όχι πρακτικό) το οποίο δεν υπογράφεται από κανέναν αλλά διακινήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κύριο Προκοπάκη και τον Γενικό Διευθυντή Περιεχομένου Βασίλη Θωμοπούλο με τη συνδρομή της νομικής συμβούλου Β Σουλτανιά χωρίς να είναι γνωστό ποιο δρομολόγιο ακολούθησε ώστε να διαμορφωθεί η τελική μοριοδότηση. Το εντυπωσιακό όμως της όλης υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν και διαφορετικά έντυπα αξιολόγησης. Το ένα στην περίοδο Προκοπάκη και το άλλο σε αυτή του κυρίου Μακρυδημήτρη στην ηγεσία της ΝΕΡΙΤ. Τα διαφορετικά έντυπά μπορείτε να τα δείτε στα ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ.
Με την πρώτη φόρμα «αξιολογήθηκαν» οι δημοσιογράφοι για τις 22 πρώτες προσλήψεις δημοσιογράφων στο αρχείο, στο πολιτικό-κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, στο οικονομικό και το διεθνές ρεπορτάζ. Με τη δεύτερη φόρμα αξιολογήθηκαν και αξιολογούνται οι δημοσιογράφοι για τις άλλες ειδικότητες στη ΝΕΡΙΤ.
Η πρώτη φόρμα αξιολόγησης, προήλθε από τον ίδιο τον κ. Μακρυδημήτρη σε συνάντησή του με δύο δημοσιογράφους, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων για το «πολιτικό-κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ / 8 θέσεις», χρειάστηκε και σχετικές οδηγίες προς τους αξιολογητές με γραπτό κείμενο! Στο κείμενο αυτό μοριοδοτείται, η προϋπηρεσία σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας με 2,22 μόρια ανά μήνα και έως 350 μόρια, σύνολο. Η προϋπηρεσία σε τηλεοπτικό σταθμό τοπικής εμβέλειας με 0,5 μόρια ανά μήνα και έως 150 μόρια συνολικά – όποιο κι αν ήταν το κανάλι ότι και να είχε ως πρόγραμμα ακόμα και telemarketing ή πληρωμένο διαφημιστικό χρόνο για πωλήσεις βιβλίων και χαλιών. Δεν γίνεται κανένας λόγος για ραδιόφωνο παρ ότι πολλοί εκ των δημοσιογράφων θα απασχοληθούν στο Ραδιόφωνο ενώ μοριοδοτείται και η εμπειρία στις εφημερίδες με άγνωστο σκεπτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ