Επανέρχεται το «τηλε-χαράτσι» εις διπλούν- Δείτε πόσα θα πληρώνετε

Επανέρχεται το «τηλε-χαράτσι» εις διπλούν- Δείτε πόσα θα πληρώνετε
Αν στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ αντικρίσετε και πάλι το τέλος για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, μην παραξενευτείτε. Η κυβέρνηση θέλει να το επαναφέρει στους λογαριασμούς μας πριν καν λειτουργήσει ο νέος επίσημος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που (θα) είναι η ΝΕΡΙΤ. Ακολουθεί δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση το μοντέλο των εθνικών οδών. Πρώτα βάζουμε τα διόδια και μετά φτιάχνουμε τους δρόμους

Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ πρακτικά έχει διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο καθώς στις 11 Ιουνίου η κυβέρνηση αποφάσισε να κατεβάσει τους διακόπτες των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών. Στην πράξη, ουδέποτε εμφανίστηκε κάποια ελάφρυνση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Και αυτό διότι πληρώσαμε μέσω της ΔΕΗ το αυξημένο ΕΤΜΕΑΡ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η «μαύρη τρύπα» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα πείτε ποια σχέση έχει το τέλος της ΕΡΤ με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχει και παρέχει. Διότι το 25% από τις εισπράξεις του τέλους της ΕΡΤ (περίπου 300 εκατ. ευρώ συνολικά), το 25% δηλαδή περίπου 75 εκατ. ευρώ πήγαινε στο …πράσινο ταμείο. Για να μην διευρυνθεί λοιπόν το έλλειμμα, ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, το ΕΤΜΕΑΡ αυξήθηκε κατά 120%. Το ποια ήταν η πραγματική επιβάρυνση για κάθε νοικοκυριό μπορείτε να το θυμηθείτε κάνοντας κλικ εδώ καθώς το fpress.grτο έχει αναλύσει εγκαίρως το ζήτημα αποδεικνύοντας πώς μας έδιναν κάτι από τη μια (κατάργηση του χαρατσιού της ΕΡΤ από τη μια) και μας το έπαιρναν στο πολλαπλάσιο από την άλλη.

Φυσικά, το ΕΤΜΕΑΡ ήρθε για να μείνει (κάτι σαν το χαράτσι των ακινήτων). Και τώρα, ήρθε η ώρα να επανέλθει και το τέλος υπέρ της ΕΡΤ.

Φυσικά, δεν θα διατηρήσει την επωνυμία καθώς η ΕΡΤ έχει καταργηθεί. Το …ύψος του όμως θα το κρατήσει. Διότι θέλουν να μας βάλουν να πληρώνουμε τουλάχιστον 3 ευρώ τον μήνα από την 1/1/2014 χωρίς καν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ. Θα πληρώσουμε, υποστηρίζουν, καθώς λειτουργεί ήδη η ΔΤ. Ποια ΔΤ όμως; Πληρώναμε περίπου 3,4 ευρώ και κάτι για την ΝΕΤ, την ΕΤ1, την ΕΤ3, τη δορυφορική ΕΡΤ, 19 περιφερειακούς σταθμούς και πέντε ραδιόφωνα εθνικής εμβέλειας συν ορχήστρα, συν χορωδία συν Internet (στην πραγματικότητα πληρώναμε 4,5 ευρώ αλλά όπως προαναφέρθηκε το 25% πήγαινε στο πράσινο ταμείο). Και τώρα θα πληρώνουμε 3 ευρώ μόνο για τη ΔΤ (η οποία έχει ζωντανό πρόγραμμα μόνο για λίγες ώρες ημερησίως) και ένα ραδιόφωνο;

Σαν τις εταιρείες που εισάγουν τις πάνες στην Ελλάδα το κάνει και η κυβέρνηση. Και αυτές προβάλουν μείωση τιμής, αλλά η μείωση που έχουν κάνει στις πάνες που περιέχει το κάθε πακέτο, είναι μεγαλύτερη από τη μείωση της τιμής. Και όχι μόνον αυτό. Θα πληρώνουμε τα τρία ευρώ τον μήνα για ένα κανάλι …μερικής εμβέλειας, θα μας μείνει και το υπερφουσκωμένο ΕΤΜΕΑΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ