Επανέρχεται για το άρθρο 99 η εφημερίδα Μακεδονία - Όλο το παρασκήνιο

Επανέρχεται για το άρθρο 99 η εφημερίδα Μακεδονία - Όλο το παρασκήνιο
Χωρίς τις παραδοσιακές, ιστορικές πλέον εφημερίδες Αγγελιοφόρο και Μακεδονία κινδυνεύει να μείνει η Βόρεια Ελλάδα

μετά την απόρριψη των αιτημάτων και των δύο για υπαγωγή στο άρθρο 99. Ήδη ο Αγγελιοφόρος έχει σταματήσει να κυκλοφορεί ενώ η Μακεδονία επιχειρεί για δεύτερη φορά να «κερδίσει» το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 99. Η Μακεδονία μετά την απόρριψη της πρώτης αίτησης από το Πρωτοδικείο στο αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 99 προσφεύγει μέσω έφεσης στο Εφετείο. Η Μακεδονία αλλάζει πλεύση και προσπαθεί να έλθει τώρα σε συμφωνία με τους εργαζόμενους αλλά και τον ΕΔΟΕΑΠ που είχαν στραφεί ενάντια στην υπαγωγή στην πτωχευτική διαδικασία. Στο Πρωτοδικείο η Μακεδονία δεν μπόρεσε να απαντήσει σαφώς σε ποιον οφείλονται τα 4 εκ υποχρεώσεων από ομολογιακό δάνειο που επρόκειτο να μετοχοποιηθούν αλλά και γιατί ο βασικός της μέτοχος είχε κάνει ανάληψη από το ταμείο ποσού της τάξεως των 400.000 Ευρώ.
Η ιδιοκτησία της Μακεδονίας απειλεί με πτώχευση σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημά της για μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής υποχρεώσεων προς εργαζόμενους και ΕΔΟΕΑΠ. Ωστόσο αν αυτό συμβεί τότε θα πρέπει να επιστρέψει το σύνολο της επιχορήγησης που έλαβε πρόσφατα από Κοινοτικά Κονδύλια αλλά και ελληνικά (συμμετοχή δημοσίου) προκειμένου να αποπληρώσει άλλες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο.
Η εταιρία διατείνεται ότι ήδη έχει έλθει σε συμφωνία με τους εργαζόμενους πλην τεσσάρων. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον ΕΔΟΕΑΠ όπου οφείλει πάνω από 1 εκ Ευρώ έχοντας οφειλές που χρονολογούνται ακόμα και από το 2001 γεγονός που δείχνει ότι συστηματικά δεν κατέβαλε εισφορές και αγγελιόσημο. Το ίδιο συμβαίνει και με το ΕΤΑΠ το οποίο όμως συμφώνησε η αποπληρωμή να γίνει σε 180 δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ