Το τέλος της κυριαρχίας του Mega. Ποιο κανάλι παίρνει την πρωτιά

Το τέλος της κυριαρχίας του Mega. Ποιο κανάλι παίρνει την πρωτιά
Η πρωτιά της τηλεθέασης για το Mega αποτελεί για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια φέτος παρελθόν.

Το κανάλι ακολουθεί σταθερά αρνητική πορεία χάνοντας συνεχώς τηλεθεατές με αποτέλεσμα να περάσει στο πρώτο εξάμηνο του 2014 στη δεύτερη θέση από πλευράς τηλεθέασης.
Την πρωτιά έχει κατακτήσει πλέον ο Antenna o οποίος έχει μερίδιο τηλεθέασης 18,4% ενώ το Mega υποχώρησε στη δεύτερη θέση με μερίδιο 17,6%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 ο Antenna είχε μερίδιο 17,4% και το Mega 22,4%. Δηλαδή μέσα σε μια χρονιά το Mega έχασε περί τις 5 μονάδες ενώ ο Antenna κέρδισε μια μονάδα.
Από τα στοιχεία της τηλεθέασης προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος κερδισμένος από την πτώση του Mega είναι ο Alpha από 12,3% τηλεθέαση το 2012 στο φετινό εξάμηνο έχει εκτιναχθεί στο 15,6%. Οριακή είναι η άνοδος του Star στο 11,2% από 10,6% ενώ ο ΣΚΑΙ έχει υποχώρηση μιας μονάδας από πέρυσι και βρίσκεται στο 6,7%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εμπορικά κοινά είναι επίσης πρώτος ο Antenna με μερίδιο 19,5% ενώ το Mega ακολουθεί με σημαντική διαφορά στο 16,9%. Το γεγονός αυτό επηρεάζει τη διαφημιστική δαπάνη και εφ όσον δεν υπάρχει αναστροφή η κατάσταση θα δυσκολέψει για το πρώην μεγαλύτερο κανάλι.

To Mega εκτός από την απώλεια της πρωτιάς σε επίπεδο τηλεθέασης, αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα και με τις οικονομικές του επιδόσεις. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ