Λίβανος: O Carlos Ghosn μηνύει τη Nissan για 1 δισ. δολάρια

  Λίβανος: O Carlos Ghosn μηνύει τη Nissan για 1 δισ. δολάρια


Ο Ghosn, κάποτε τιτάνας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, συνελήφθη στην Ιαπωνία στα τέλη του 2018 και κατηγορήθηκε για οικονομική παράβαση

 

 

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan Carlos Ghosn μήνυσε την εταιρεία για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μήνυση που κατατέθηκε στον εισαγγελέα του Λιβάνου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με αντίγραφο της αγωγής που είδε το Reuters.

Η μήνυση που κατατέθηκε στις 18 Μαΐου κατηγορεί τη Nissan μαζί με δύο άλλες εταιρείες και 12 κατονομαζόμενα άτομα για εγκλήματα όπως συκοφαντική δυσφήμιση, συκοφαντία και κατασκευή υλικών αποδεικτικών στοιχείων.

Δικαστική πηγή είπε ότι ο εισαγγελέας έχει προγραμματίσει μια συνεδρίαση για τις 18 Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Εκπρόσωπος της Nissan είπε ότι η εταιρεία δεν θα σχολιάσει το θέμα.

Ο Ghosn, κάποτε τιτάνας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, συνελήφθη στην Ιαπωνία στα τέλη του 2018 και κατηγορήθηκε για οικονομική παράβαση. Αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι η κράτηση του ήταν μέρος μιας συνωμοσίας στελεχών της Nissan για να εμποδίσουν μια συγχώνευση.
Διέφυγε από την Ιαπωνία κρυμμένος σε ένα κουτί σε ένα ιδιωτικό τζετ τον Δεκέμβριο του 2019, καταφεύγοντας στον Λίβανο, το σπίτι της παιδικής του ηλικίας.

Ο Ghosn περίμενε τη δίκη στην Ιαπωνία με κατηγορίες για υποδηλώσεις κερδών, παραβίαση εμπιστοσύνης και κατάχρηση εταιρικών κεφαλαίων - κατηγορίες που έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Μετά την άφιξή του στον Λίβανο, ο Γκοσν είπε ότι δραπετεύει από ένα «στημένο» σύστημα δικαιοσύνης στην Ιαπωνία και ότι σκόπευε να καθαρίσει το όνομά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ