Θέλεις να ..."πτωχεύσεις"; Κάνε μόνος σου τον λογαριασμό

Θέλεις να ..."πτωχεύσεις"; Κάνε μόνος σου τον λογαριασμό
 Αυξάνονται και πληθύνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς οι συμπολίτες μας που καταθέτουν αιτήσεις στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας για τη ρύθμιση των χρεών τους, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ο αριθμός των αιτήσεων στο πρώτο εξάμηνο του 2011 ξεπέρασε τις 3.200 , ενώ αναμένεται να διπλασιαστεί έως το τέλος του έτους. Μάλιστα, μετά και την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που δικαίωσε δανειολήπτη και του διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής,τραπεζικοί κύκλοι τονίζουν στο fpress.gr ότι αυτή η τάση μπορεί και να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Με αφορμή λοιπόν όλη αυτή την «κινητικότητα» η Γ.Γ.Κ«ανέβασε» στην ιστοσελίδα της δύο εφαρμογές που βοηθούν σημαντικά τον οφειλέτη να προσδιορίσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του, σύμφωνα με τις δυνατότητες του, και παράλληλα να καθορίσει την μηνιαία δόση του προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του.

Με την πρώτη εφαρμογή ασική ρύθμιση οφειλών με μηνιαίες καταβολές (άρθρο 8 παρ. 2 ν.3869/10) διευκολύνεται ο οφειλέτης να προσδιορίσει τα ποσά στα οποία κατανέμεται η μηνιαία δόση του προς τους πιστωτές του. Ο οφειλέτης συμπληρώνει το ποσό της μηνιαίας δόσης, τη χρονική διάρκεια και τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές. Η εφαρμογή κατανέμει αυτομάτως τη δόση σε όλους τους πιστωτές.

Με τη δεύτερη εφαρμογή ύθμιση οφειλών για την προστασία της κύριας κατοικίας (άρθρο 9 παρ. 2 ν.3869/10) υπολογίζεται η μηνιαία δόση που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ