Το πρώτο online σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Το πρώτο online σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
Νέους δρόμους για το εγχώριο λιανεμπόριο ανοίγει η Μαρινόπουλος Α.Ε., με το πρώτο online σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, το Caremarket.gr., αλλά και το Mobile App που δημιούργησε με την ονομασία Carrefour Greece, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει καθημερινές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις για τις προσφορές της ημέρας στα καταστήματα του δικτύου της εταιρείας Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Με το Caremarket.gr. η Μαρινόπουλος προτρέπει τους καταναλωτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια διαφορετική αγοραστική εμπειρία, που φέρνει το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι τους. Με 24ωρη λειτουργία, 9.000 κωδικούς προϊόντων, καθημερινές προσφορές για τους καταναλωτές, το Caremarket.gr αποτελεί ένα καινοτόμο διαδικτυακό ελληνικό σούπερ μάρκετ, το οποίο χάρις στην εξελιγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει, προσφέρει ταχύτητα, ποιότητα και φιλικότητα προς το χρήστη του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η Μαρινόπουλος Α.Ε., σε συνεργασία με την Caremarket.gr, εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη του ηλεκτρονικού της καταστήματος, επενδύει στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθιερώνοντας στην Ελλάδα το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος, μια νέα - online υπηρεσία, η οποία βασίζεται στο δίπτυχο «εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων» και μετατρέπει τα ψώνια σε μια ξεκούραστη δραστηριότητα που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή από το σπίτι ή το γραφείο.

Οι αγορές προϊόντων μέσω του www.caremarket.gr γίνεται σε τρεις φάσεις: ένας εκπαιδευμένος υπάλληλος φροντίζει για την παραγγελία, την οποία «υποδέχεται» ηλεκτρονικά.

Κάθε παραγγελία οργανώνεται σε κιβώτια, με τα φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα να παραδίδονται σε ειδικές συσκευασίες. Η μεταφορά γίνεται από ειδικά φορτηγά ψυγεία ώστε να διατηρείται τη φρεσκάδα των τροφίμων. Η παράδοση δρομολογείται την ώρα και ημέρα που έχει επιλέξει ο καταναλωτής, ενώ για παραγγελίες άνω των 150 ευρώ δεν υπάρχει καμία απολύτως χρέωση μεταφορικών.

Αντίστοιχα, με το mobile applications «Carrefour Greece», οι κάτοχοι iphone και Android smartphones μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή στις συσκευές τους και να λαμβάνουν καθημερινές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις για τις προσφορές της ημέρας στα καταστήματα του δικτύου της εταιρίας Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ξεφυλλίζουν από το κινητό τους όλα τα φυλλάδια των καταστημάτων. Ήδη από την πρώτη μέρα που βγήκε στον αέρα, έγιναν χιλιάδες downloads και κέρδισε μια θέση στις Top free εφαρμογές στο itunes.

Με την είσοδό της στην αγορά των mobile applications, η Μαρινόπουλος σηματοδοτεί τη μετάβαση στο σούπερ μάρκετ του μέλλοντος, το οποίο αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία για να κάνει τη ζωή των καταναλωτών πιο εύκολη. Όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στο CEO Forum 2013 – Changing Together, "οι Έλληνες καταναλωτές δεν έχουν εκπαιδευτεί προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι υποχρέωσή μας να τους εκπαιδεύσουμε, καθιστώντας την τεχνολογία περισσότερο φιλική. Η τεχνολογία εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να κάνουν τα ψώνια τους όποτε θέλουν όπου και αν βρίσκονται. Οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για να συστήσουμε αυτό το concept των ηλεκτρονικών αγορών και στους Έλληνες καταναλωτές που λόγω κρίσης δουλεύουν περισσότερο, προσπαθώντας να συνδυάσουμε την τεχνολογία με τη φιλική εξυπηρέτηση που έχουν συνηθίσει στα καταστήματά μας. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το Caremarket.gr, που είναι ένα επαναστατικό online σούπερ μάρκετ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αφού διατηρεί πολλά από τα πλεονεκτήματα του καταστήματος όπως η φιλική εξυπηρέτηση".

Αξιολόγηση