«Κόβει» το ρεύμα η ΔΕΗ – Ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,5 δισ.

«Κόβει» το ρεύμα η ΔΕΗ – Ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,5 δισ.

 


Στα 2,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, που κλιμακώνει το κυνηγητό των οφειλετών στέλνοντας προειδοποιητικές επιστολές για την τακτοποίηση των χρεών τους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αποσταλεί στους πελάτες της 300.000 με 340.000 επιστολές ειδοποίησης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους ύψους 630 εκατ. ευρώ. Από αυτές τις εντολές εκτελέστηκαν τελικά περίπου 150.000 για οφειλέτες με χρέη άνω των 550 ευρω.

Οι ανεξόφλητες οφειλές πελατών αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα όχι μόνο για τη ΔΕΗ αλλά συνολικά για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώθηκαν τα υπερήμερα χρέη πελατών παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Από τις αρχές του χρόνου έως και τα τέλη Ιουλίου είχε πετύχει την είσπραξη μόλις 140 εκατ. ευρώ, από χρέη συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Εάν υπολογιστεί και το ύψος του καθαρού χρέους που ανέρχεται σε 3,7 δισ. ευρώ παρά την μερική ελάφρυνση που πέτυχε τους τελευταίους μήνες, η ΔΕΗ παραμένει στο κόκκινο.

Ο σύμβουλος της επιχείρησης για τη διαχείριση των κακοπληρωτών, η εταιρεία Qualco, αναμένεται να εντείνει την προσπάθεια εισπραξιμότητας των οφειλών με στόχο, όπως αναφέρουν πληροφορίες να προχωρήσει στην είσπραξη περίπου 500 εκατ. ευρώ έως τον Μάρτιο του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ