Μέτρα διευκόλυνσης των επικοινωνιών από την Cosmote

Κανονικά λειτουργεί το λιμάνι της Ραφήνας - Τα πρώτα μέτρα του υπουργείου Εργασίας

Μέτρα διευκόλυνσης των επικοινωνιών από την Cosmote

 Η COSMOTE στηρίζει τους συνδρομητές της στην Ανατολική Αττική και την περιοχή της Κινέτας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και, για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους, προσφέρει δωρεάν 500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- από σήμερα 24/7 έως και τις 31/7. Επίσης προσφέρει 1GB σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- από σήμερα 24/7 και για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Οι δικαιούχοι συνδρομητές θα ενημερωθούν για την ενεργοποίηση των δωρεάν λεπτών ομιλίας και του πακέτου Internet, μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS.

Επίσης, αναστέλλεται κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές, μέχρι και τις 24/9/18.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν δωρεάν όλα τα διαθέσιμα καρτοτηλέφωνα, για κλήσεις προς αστικά, υπεραστικά και κινητά, έως και τις 31/7.

Από την πρώτη στιγμή, τεχνικοί του Ομίλου ΟΤΕ κινητοποιήθηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η, όσο το δυνατόν, απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων σταθερής και κινητής στις πληγείσες περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία κατοίκων και επισκεπτών. Οι τεχνικοί του Ομίλου παραμένουν σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Μέτρα από το υπουργείο Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υλοποιεί άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Τα άμεσα μέτρα αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση και την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων.

Συγκεκριμένα:

  • Για τις ανάγκες στέγασης των πληγέντων είναι διαθέσιμες άμεσα 200 κλίνες στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα “E” και άλλες 40 κλίνες σε κτίριο του ΕΚΚΑ στο Καλαμάκι.
  • Για τις ανάγκες σίτισης των πληγέντων στάλθηκαν 120 μερίδες γευμάτων στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας, όπου βρίσκονται πυρόπληκτοι. Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Περιφέρειας και των Δήμων θα σταλούν και άλλα γεύματα όπου είναι αναγκαίο.
  • Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων κινητές μονάδες του ΕΚΚΑ, με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, μεταβαίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας και στο γηροκομείο του Δήμου Μεγαρέων όπου επίσης βρίσκονται πυρόπληκτοι.

Το λιμάνι της Ραφήνας

«Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας ενημερώνει ότι όλα τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Ραφήνας εκτελούνται κανονικά. Η πρόσβαση στο λιμάνι γίνεται κανονικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ