Αλαλούμ χωρίς τέλος με το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Αλαλούμ χωρίς τέλος με το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Φιάσκο στο φιάσκο με το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ». Μπλακ άουτ και πάλι στην ηλεκτρονική σελίδα και πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον» και η διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr που οδηγεί στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο δημοφιλές πρόγραμμα είναι μη προσβάσιμη.

Η ταλαιπωρία των χιλιάδων πολιτών που θέλουν να επιδοτηθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, δεν έχει τελειωμό.

Σήμερα δεύτερη μέρα της υποβολής αιτήσεων των ιδιοκτητών κατοικιών στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας αλλά όσοι επιχειρούν να μπουν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν τα καταφέρνουν.

Για την κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης την περασμένη Τρίτη είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και δεσμεύτηκε ότι «η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα».


Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός παρενέβη εκ νέου με επιστολή του προς τον Σταθάκη: «Τα προβλήματα με το πληροφοριακό σύστημα του νέου «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον ΙΙ» συνεχίζονται», περιγράφει και συνεχίζει: «Ζητώ από τον Υπουργό ΠΕΝ, όπως την προηγούμενη εβδομάδα αποδέχθηκε την πρόταση μας για αναβολή, μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο με την υπάρχουσα κατάσταση, να εξετάσει και σήμερα τις προτάσεις που του κάνουμε: εκ νέου αναβολή και δοκιμαστική περίοδος. Είναι η μόνη λύση που θα αποκαταστήσει το αίσθημα αδικίας που ήδη υπάρχει και τον εκνευρισμό που επικρατεί».


Σημειώνεται πως το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι είναι απαραίτητα:

• η κυριότητα του ακινήτου

• οι κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet

• η νομιμοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων

• και το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ