Black Friday: Ποια μεγάλα καταστήματα συμμετέχουν με «σούπερ» προσφορές

Black Friday: Ποια μεγάλα καταστήματα συμμετέχουν με «σούπερ» προσφορές


Δυναμικά μπαίνουν στη Black Friday μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, η επιτυχία της οποίας πέρασε πέρυσι κάθε πρόβλεψη και προσδοκία. Η ημέρα, λοιπόν, των μεγάλων προσφορών φέτος είναι η Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Ο περσινός τζίρος οδήγησαν φέτος και τους πιο επιφυλακτικούς να προετοιμαστούν κατάλληλα με επάρκεια αποθεμάτων στα καταστήματά τους. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι φέτος αποφάσισαν να οργανωθούν και οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, διεκδικώντας μερίδιο από τις λιανεμπορικές αλυσίδες, εγχώριες και ξένες, με τη σχετική προτροπή για συμμετοχή σε αυτή την προαιρετική ενέργεια να γίνεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη.

Φέτος η προετοιμασία ξεκίνησε από νωρίς. Οι σχετικές ανακοινώσεις και διαφημίσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες και θα κορυφωθούν αυτή την εβδομάδα. Αρκετές αλυσίδες καλούν τους καταναλωτές να εγγραφούν στα σχετικά ενημερωτικά έντυπα (newsletters) που αποστέλλονται ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να τους πληροφορήσουν από την παραμονή της Black Friday για τα είδη που θα διαθέσουν σε προσφορά. Κάποιες αλυσίδες ξεκίνησαν από την Πέμπτη και για όλη την εβδομάδα προσφορές.

Σύμφωνα με την Πλαίσιο, η φετινή Black Friday βρίσκει την εταιρεία πιο οργανωμένη, σε σύγκριση με πέρυσι, για να ανταποκριθεί στη ζήτηση του κοινού κυρίως για ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Media Markt. Ήδη η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της γνωστής αλυσίδας για ενημέρωση σχετικά με την Black Friday αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Τα Public δηλώνουν πως θα πρωτοστατήσουν και φέτος στη μέρα της Black Friday με προϊόντα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.

Στη μάχη φέτος ρίχνεται και η Κωτσόβολος, πιο δυναμικά από πέρυσι, μέσω του προγράμματος «Πλάνο Δόσεων» και των «Ταμείων Express», με στόχο να επιτρέψει στον καταναλωτή να μη στερηθεί καμία προσφορά. Η εταιρεία περιμένει αυξημένη ζήτηση στα ηλεκτρονικά είδη αλλά και σε άλλες μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το εμπορικό κέντρο River West συμμετέχει στον παγκόσμιο θεσμό του Black Friday, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με προσφορές που όπως υπόσχεται, αγγίζουν το 70%.

Την τελευταία εβδομάδα πριν από την περυσινή Black Friday αποφάσισαν να συμμετέχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και φυσικά πολλές λιανεμπορικές αλυσίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ