Τέλος στο όριο αναλήψεων των 840 ευρώ

Ξεκινάει από την 1η του μήνα η εποχή των... 1800 ευρώ

Τέλος στο όριο αναλήψεων των 840 ευρώ

Για τελευταία φορά ανανεώθηκε το περασμένο Σάββατο το όριο αναλήψεων των 840 ευρώ. Οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώσουν το συγκεκριμένο ποσό μέχρι το τέλος του μήνα καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινά η εποχή των... 1800 ευρώ.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το πώς θα συντονιστούν από τον Σεπτέμβριο τα λογισμικά των τραπεζών ωστόσο, το πιθανότερο –και λογικότερο- είναι ότι η ανανέωση θα γίνεται στις αρχές κάθε ημερολογιακού μήνα. Έτσι, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο «κουμπαράς» του κάθε αποταμιευτή θα γεμίσει με 1800 ευρώ, ποσό το οποίο θαείναι διαθέσιμο προς ανάληψη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου κ.ο.κ.

Θεωρητικά, ο καταθέτης θα μπορεί να προχωρήσει στην ανάληψη του ποσού μέσα σε ένα 24ωρο. Σε αυτό βέβαια, μπορεί να σταθεί εμπόδιο το όριο ημερήσιων αναλήψεων της κάθε cash card. Μπορεί να το είχαμε ξεχάσει το συγκεκριμένο όριο λόγω των capital controls, το βέβαιο είναι όμως ότι θα το βρούμε και πάλι μπροστά μας.

Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα αν το νέο όριο που θα ισχύσει από Σεπτέμβριο προκαλεί μικρή μείωση στο συνολικό ποσό που θα μπορεί να σηκώσει κάποιος από τον τραπεζικό του λογαριασμό, γεγονός είναι ότι το ενιαίο όριο αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση ειδικά για όσους έρχονται αντιμέτωποι με μια έκτακτη ανάγκη η οποία θα πρέπει να πληρωθεί σε μετρητά. Ειδικά αυτοί που έχουν λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες, θα μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλες αναλήψεις καθώς το όριο των 1800 ευρώ ισχύει ανά τράπεζα. Έτσι, με λογαριασμούς σε δύο τράπεζες, το όριο ανεβαίνει στα 3600 ευρώ ανά άτομο, με τρεις λογαριασμούς στα 5400 ευρώ κ.ο.κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ