Που θα βρείτε πετρέλαιο θέρμανσης με λιγότερα από 80 λεπτά το λίτρο

Που θα βρείτε πετρέλαιο θέρμανσης με λιγότερα από 80 λεπτά το λίτρο
Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να δημοσιεύσει στο ΦΕΚ την απόφαση με τα πετσοκομμένα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, στην αγορά ξεκίνησε η διάθεση του «κόκκινου χρυσού». Αναμφίβολα, οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι καθώς οι πρώτες τιμοληψίες δείχνουν ότι υπάρχουν πρατήρια που πωλούν ακόμη και προς 80-81 λεπτά το λίτρο ή και λιγότερο. Ακόμη και αν αυτά τα πρατήρια είναι λίγα, το βέβαιο είναι ότι μπορείτε να συγκρατήσετε την τιμή στα 80 λεπτά ή και ακόμη χαμηλότερα. Και αν μάλιστα σας έρθει και επίδομα τότε… χαράς ευαγγέλια καθώς το κόστος θα πέσει στο απίστευτο ποσό των 45 λεπτών.

Πώς πέφτει ακόμη περισσότερο η τιμή λιανικής από τα νούμερα που εμφανίζονται στον πίνακα; Αν αγοράσετε το πετρέλαιο με πιστωτικό κάρτα. Μέσω αυτού του τρόπου, μπορείτε να εξασφαλίσετε έκπτωση η οποία φτάνει ακόμη και στο 3%. Και τι είναι 2,5 λεπτά στα 83 θα σκεφτείτε; Είναι 25 ευρώ αν αγοράσετε μια ποσότητα των 1000 λίτρων

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις από το υπουργείο. Δύο είναι οι βασικές καθώς πλέον μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα

  1. Αν θα δοθεί φέτος προκαταβολή όπως πέρυσι. (είναι μάλλον δύσκολο δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομικών χρωστάει ακόμη το περυσινό επίδομα)
  2. Πώς θα κλειδώσουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Οι πληροφορίες που μετέδωσε και χθες το fpress.gr μιλούν για κατακόρυφη πτώση του εισοδηματικού κριτηρίου ακόμη και σε τετραψήφια νούμερα.

Δείτε τον πίνακα με τα πρατήριαΕΔΩ

Αξιολόγηση