Πώς να εντοπίσετε τους ελεγκτές «μαϊμού» του ΕΦΕΤ

Πώς να εντοπίσετε τους ελεγκτές «μαϊμού» του ΕΦΕΤ
Tην προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΕΦΕΤ καθώς όπως αναφέρει υπάρχουν άτομα τα οποία επιδιώκουν να αποσπάσουν χρήματα από επιχειρήσεις, προσποιούμενα τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων με στόχο εταιρείες παραγωγής, διάθεσης, εμπορίας τροφίμων, μαζικής εστίασης κλπ.

Ατομα άγνωστα στον ΕΦΕΤ προσποιούμενα τους ελεγκτές ή περιφερειακούς επιθεωρητές του Φορέα προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, είτε για να αποφύγουν αυτοί διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους, είτε χρησιμοποιώντας πλαστές σφραγίδες του ΕΦΕΤ και ψεύτικα ΑΦΜ για να τους εφοδιάσουν με μπλοκάκια παραπόνων καταναλωτή.

«Επειδή παρατηρείται ευρεία διασπορά των κρουσμάτων που μας αναφέρθηκαν ανά την Επικράτεια, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για οργανωμένη μορφή εγκλήματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πώς να εντοπίσετε τους ελεγκτές-μαϊμού

Ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι οι ελεγκτές του κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ελέγχου ασχολούνται αποκλειστικά με τα εκ του θεσμικού τους πλαισίου προβλεπόμενα και απέχουν από όποια άλλη δραστηριότητα έξω από αυτό.

Παράλληλα, φέρουν πάντοτε την υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου, τις οποίες επιδεικνύουν όταν προσέρχονται για έλεγχο.

Σε περίπτωση που οι προσερχόμενοι δήθεν ελεγκτές του ΕΦΕΤ δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, ο ΕΦΕΤ ζητά από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων να προσφεύγουν άμεσα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα και να καταγγέλλουν το συμβάν.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι έχει ήδη πάρει πρωτοβουλίες στις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές για την αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής παρανομίας.

Αξιολόγηση