Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα
Ανοικτά είναι σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου τα καταστήματα πρώτη των εκπτώσεων, ενώ το ωράριο έχει καθοριστεί από τις 11.00 εως τις 18.00.

Από το Σάββατο βρίσκονται σε ισχύ οι «ενδιάμεσες» εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, δεν λείπουν και πάλι, αναφορικά με την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, για την Κυριακή 3 Μαΐου, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.).

Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις αρχές της οδού Ερμού στο Σύνταγμα. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο, «να στείλουν, για μια ακόμα φορά, ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επαναφορά της Κυριακής - Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία».

«Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Μαΐου, λέει και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΣΕ).

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ που έγινε τη Δευτέρα 27 Απριλίου, συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εαρινής εκπτωτικής περιόδου 2015 και η ΕΣΕΕ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι σέβεται μεν το νόμο και το δικαίωμα όσων επιχειρήσεων θέλουν να ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή.

.μ.

Αξιολόγηση