Επασύνδεση του ρεύματος σε 98 νοικοκυριά με την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής

Επασύνδεση του ρεύματος σε 98 νοικοκυριά με την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 98 νοικοκυριά, στα οποία είχε διακοπεί το ρεύμα,μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρίστος Καραμάνος κατά τη διάρκεια του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Όπως είπε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», έγιναν 325 αιτήσεις. Από αυτές, σε 98 περιπτώσεις παρενέβη η Περιφέρεια Αττικής, σε εννέα περιπτώσεις δεν παρενέβη διότι υπήρχε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή και στις υπόλοιπες δεν υπήρχε διακοπή ρεύματος, αλλά οι καταναλωτές προσήλθαν στην Περιφέρεια με λ/σμούς διακοπής ρεύματος. Όπως είπε ο κ. Καραμάνος, οι τελευταίες περιπτώσεις μπορεί να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Υπολογίζεται ότι 7.000 - 10.000 νοικοκυριά έχουν παρατύπως επανασυνδέσει την κομμένη παροχή ρεύματος, είπε ο κ. Καραμάνος προσθέτοντας ότι και αυτά τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας. Σε ό,τι αφορά το κόστος των 98 συνδέσεων, ο κ. Καραμάνος είπε ότι το ποσό που έχει δεσμευθεί να πληρώσει η Περιφέρεια Αττικής στη ΔΕΗ για τις επανασυνδέσεις ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ