Δωροεπιταγές σε 3.600 οικογένειες για τρόφιμα και άλλα είδη

Δωροεπιταγές σε 3.600 οικογένειες για τρόφιμα και άλλα είδη
Τη διανομή κουπονιών - δωροεπιταγων από τις 8 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι στις 7 και 12 Ιανουαρίου σε συνολικά 3.600 οικογένειες, συνεχίζει ο Δήμος Αθηναίων, με τη χρηματοδότηση των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Το πρόγραμμα, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, αποσκοπεί στην άμεση ενίσχυση περισσότερων από 8.000 συμπολιτών μας, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, με τη διάθεση κουπονιών αξίας 40 ευρώ, που κλιμακωτά θα φτάνουν τα 160 ευρώ τη φορά, αναλόγως με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν τα κουπόνια σε καταστήματα λιανικής πώλησης στα όρια των δήμου Αθηναίων, αγοράζοντας τρόφιμα και άλλα είδη της επιλογής τους. Συμμετέχουν, μετά από δημόσια πρόσκληση, οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το νέο αυτό πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων από τον δήμο Αθηναίων, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από τον μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά μοναχικά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά.

Αξιολόγηση