Πώς να αποκτήστε τα δημοφιλέστερα gadgets της αγοράς με έκπτωση μέχρι και 40%

Πώς να αποκτήστε τα δημοφιλέστερα gadgets της αγοράς με έκπτωση μέχρι και 40%
Το πίστευε και μη ερεύνα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μια πολύ καλή καταναλωτική συμβουλή. Διότι από την έρευνα είναι που προκύπτει ότι το ίδιο ακριβώς προϊόν με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά πωλείται στην ελληνική αγορά ακόμη και με διαφορά τιμής της τάξεως του 40%.

Το fpress.gr έκανε την έρευνά του καταγράφοντας μέσα από την ιστοσελίδα σύγκρισης προϊόντων, skroutz.gr, πόσο φθηνά και πόσο ακριβά μπορεί να βρει ο καταναλωτής την ίδια ηλεκτρονική συσκευή με τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες.

Η έρευνα αφορά τις εξής δημοφιλείς συσκευές: iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad mini 3, iPad Air 2, Galaxy S5 και Galaxy Note 4.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς δείχνουν ότι η λιανική τιμή διαφόρων "έξυπνων" συσκευών παρουσιάζει σημαντική απόκλιση από κατάστημα σε κατάστημα. Ίδια gadgets με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά πωλούνται στην ελληνική αγορά σε τιμές που διαφέρουν μεταξύ τους.

Τη μικρότερη διαφορά λιανικής τιμής συναντάμε στο προϊόν iPhone 6 Plus (128 GB) όπου οι γνωστές αλυσίδες το πουλούν στην τιμή των 1.099,00 € ενώ η τιμή του skroutz.gr ξεκινάει από 1.087,77 €, δηλαδή υπάρχει έκπτωση 1,02%. Την μεγαλύτερη απόκλιση στην λιανική τιμή την συναντάμε στο Galaxy S5 (16GB) όπου ο καταναλωτής μπορεί να το αγοράσει με έκπτωση 40,89%. Δείτε τον αναλυτικό πίνακα που δημοσιεύει το fpress.gr ΕΔΩ

Υπάρχει κάποιος... λάκος στην όλη ιστορία; Ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι εντυπωσιακές διαφορές στις τιμές οφείλονται στο φαινόμενο των παράλληλων εισαγωγών, δηλαδή τη διάθεση συσκευών στον τελικό καταναλωτή οι οποίες δεν έχουν περάσει από τον επίσημο εισαγωγέα της κάθε εταιρείας.

Αυτό που θα πρέπει να ρωτάει ο καταναλωτής πριν αγοράσει είναι αν η συσκευή που πρόκειται να αποκτήσει υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα και (το κυριότερο) αν σε περίπτωση βλάβης καλύπτεται από την αντιπροσωπεία ή αν θα πρέπει να αναζητήσει τη λύση στο εξωτερικό. Το να υπάρξει πρόβλημα δεν είναι πλέον πολύ πιθανό καθώς οι εγγυήσεις είναι πλέον πανευρωπαϊκές, ωστόσο καλύτερα είναι να προλαμβάνουμε παρά να τρέχουμε εκ των υστέρων.

Αξιολόγηση