Παγώνουν οι τιμές καταναλωτικών αγαθών για έξι μήνες

Παγώνουν οι τιμές καταναλωτικών αγαθών για έξι μήνες
Στα καταναλωτικά αγαθά περιλαμβάνονται τα ποτά, το ρύζι, το φοινικέλαιο, στιγμιαία τρόφιμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα νοικοκυριού, οι ζωικές τροφές και τα λιπάσματα.

Ο ρυθμός του πληθωρισμού στην Ταϊλάνδη επιταχύνθηκε τον Μάιο φτάνοντας σε υψηλό 14 μηνών 2,62% απ΄ ό,τι έναν χρόνο νωρίτερα λόγω των υψηλότερων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας. Το υπουργείο Εμπορίου της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τιμές πολλών καταναλωτικών αγαθών θα παγώσουν για έξι μήνες, ως τον Νοέμβριο, για να διατηρηθεί χαμηλό το κόστος ζωής, να δοθεί ώθηση στην οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

"Οι παραγωγοί 205 κατηγοριών απαραίτητων καταναλωτικών αγαθών παγώνουν με χαρά τους τις τιμές για έξι μήνες", σημειώνει σε ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εταιρειών και εμπορικών ενώσεων ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Σριράτ Ρασταπάνα, ο οποίος έχει αναλάβει προσωρινά καθήκοντα υπουργού υπό την στρατιωτική χούντα που ανέλαβε την εξουσία στην Ταϊλάνδη στις 22 Μαΐου.

Οι Ταϊλανδέζοι διαμαρτύρονταν για μια αύξηση του κόστους ζωής. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυξήθηκε τον Μάιο, μετά το πραξικόπημα, για πρώτη φορά σε 14 μήνες. Η οικονομία συρρικνώθηκε 2,1% το πρώτο τετράμηνο έναντι των προηγούμενων τριών μηνών, αφού είχε πληγεί από την πολιτική κρίση που διήρκεσε μήνες στην χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ