Πώς να αγοράστε φρέσκο γάλα με 0,9 ευρώ το λίτρο από τον... αυτόματο πωλητή

Πώς να αγοράστε φρέσκο γάλα με 0,9 ευρώ το λίτρο από τον... αυτόματο πωλητή
Έρχεται ο αυτόματος πωλητής φρέσκου γάλακτος και στην Ελλάδα. «Δράστες» παραγωγοί από τη Λάρισα οι οποίοι εγκαθιστούν τα πρώτα τέσσερα μηχανήματα αύριο. Η τιμή του; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να το προμηθευτούν σε τιμή χαμηλότερη του ενός ευρώ.  

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από άλλες χώρες του εξωτερικού. Ωστόσο, αντίστοιχες θα μπορείτε να αντικρίσετε με τα μάτια σας από αύριο, αρκεί να ζείτε ή να επισκεφτείτε τη Λάρισα. Το μόνο που θα χρειάζεστε θα είναι λίγα… κέρματα. Το ωράριο δεν θα παίζει κανέναν ρόλο καθώς τα μηχανήματα θα λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο εφαρμόζουν ήδη κάποιες χώρες στο εξωτερικό, προκειμένου το γάλα να φτάνει απευθείας από την παραγωγή στην κατανάλωση και σε χαμηλή τιμή. «ΘΕΣ γάλα; Πιες», είναι το... σύνθημα αυτής της προσπάθειας, καθώς η ιδέα ανήκει στα μέλη του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Λάρισας-Πιερίας «ΘΕΣ Γάλα».

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν τέσσερα αυτόματα μηχανήματα σε ισάριθμα καταστήματα στο κέντρο της Λάρισας, από τα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά και καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το οποίο θα αρμέγεται καθημερινά το πρωί μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα βρίσκεται στα μηχανήματα.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να το προμηθεύεται με 90 λεπτά για το 1 λίτρο και 50 λεπτά για το μισό λίτρο. Δίπλα στα μηχανήματα γάλακτος θα υπάρχει και αντίστοιχο για την προμήθεια φιαλών πλαστικών ή γυάλινων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα ο καταναλωτής να προμηθευτεί και προπληρωμένη κάρτα, επίσης από μηχάνημα, οπότε στην περίπτωση αυτή το μπουκάλι παρέχεται δωρεάν.

Οι παραγωγοί αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη ιδέα καθώς παρά τα συμβόλαιά τους με δύο γαλακτοκομικές εταιρείες, τα οποία ισχύουν, είχαν πλεόνασμα γάλακτος, οπότε αποφάσισαν να το διαθέσουν στην κατανάλωση με αυτό τον τρόπο.

Αξιολόγηση