"Το σχήμα Alpha-EFG θα χρειαζόταν κεφάλαια 9 δισ."

"Το σχήμα Alpha-EFG θα χρειαζόταν κεφάλαια 9 δισ."
«Η ακύρωση της συγχώνευσης δεν ήταν θέμα σχέσης ανταλλαγής. Το νέο σχήμα θα έπρεπε να αντλήσει 9 δισ. ευρώ και εγώ ως πρόεδρος αυτού του σχήματος δεν θα μπορούσα να σας προτείνω υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες κάτι τέτοιο», υποστήριξε ο επικεφαλής της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος στην γενική συνέλευση της τράπεζας στην οποία ματαιώνεται και τυπικά η προσπάθεια συγχώνευσης με την Eurobank.

Οι υψηλές κεφαλαιακές ανάγκες θα οδηγούσαν σε άμεση κρατικοποίηση του νέου σχήματος. Τα κεφάλαια είναι πολλά και δεν θα μπορούσαμε να τα αντλήσουμε», προσέθεσε, ενώ τόνισε πως «δυστυχώς πρέπει να ακυρώσουμε την προσπάθεια για τη δημιουργία αυτής της νέας τράπεζας, η οποία θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος».

Στην γενική συνέλευση παρευρέθη και εκπρόσωπος της Eurobank, ο κ. Δ. Πολίτης, ο οποίος τόνισε ότι η τράπεζα έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για την ακύρωση της συγχώνευσης. Οι συνθήκες σαφώς μεταβάλλονται συνεχώς αλλά σε καμία περίπτωση η αλλαγή των συνθηκών δεν επηρέασε δυσανάλογα τις Alpha και Eurobank και κατέληξε ότι η ματαίωση είναι ασύμβατη με την προσπάθεια διατήρησης του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ