Αυτιάς και Χατζηνικολάου στη λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για τους δύο γνωστούς παρουσιαστές.
Πρόκειται για τους ΑΥΤΙΑ ΓΕΩΡΓ ΔΗΜ με χρέος 5,382,993.37 και ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛ ΠΥΘ με οφειλή 2,299,994.03.
Από πλευράς "επωνύμων", στη λίστα με τους οφειλέτες του δημοσίου, μεταξύ άλλων, βρίσκονται οι: Γιώργος Μπατατούδης - πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ - με οφειλές 2,5 εκατ ευρώ, ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης, με χρέη 1,15 εκατ ευρώ, όπως και ο ιδιοκτήτης της Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος, με χρέη 14,29 εκατ ευρώ. Περιλαμβάνονται ακόμη τα ονόματα των Γιωργου και Σταύρου Κοσκωτά με χρέη 2,4 εκατ ευρώ ο κάθε ένας. Επίσης, εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος για χρέη ύψους 515.000 ευρώ.
H λογική της "κλειδαρότρυπας" σε όλο της το μεγαλείο
Τι καταλάβαμε από το σίριαλ που έχτισε το υπουργείο Οικονομικών γύρω από την περίφημη λίστα με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου; Μήπως αυτό που είχαμε καταλάβει τη μία φορά που ένας πρώην υπουργός (Δ. Κουσελάς) προχωρούσε σε δημόσιες καταγγελίες στη Βουλή περί απόκρυψης των ονομάτων προκειμένου στη συνέχεια να ανακαλέσει; Η' αυτό που καταλάβαμε τη άλλη φορά που ο υπουργός Οικονομικών επικαλούνταν την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στην δημοσίευση; Στην δεύτερη περίπτωση έγινε μάλιστα και το εξής απίθανο: δόθηκε η δυνατότητα στους βουλευτές να την διαβάσουν. Το αποτέλεσμα; Άρχισαν οι διαρροές ονομάτων δεξιά και αριστερά. Και που φτάσαμε; Στο να αναρτηθεί ο σχετικός κατάλογος στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς μάλιστα να υπάρξει ούτε καν μια ανακοίνωση.
Και τώρα με την δημοσίευση της λίστας τι θα ξανακαταλάβουμε; Θα εισπραχτούν αυτά τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ; Θα πληρώσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ ένας λογιστής από τη Θεσσαλονίκη; Θα επιστρέψουν χρήματα οι αδελφοί Κοσκωτά; Ο κ. Μπατατούδης και ο κ. Ψωμιάδης; Τώρα που οι οφειλέτες είδαν τα ονόματά τους να κάνουν τον γύρο του διαδίκτυου θα σπεύσουν στις εφορίες να πληρώσουν; Και οι άλλοι που έσπευσαν να μπουν σε μια ρύθμιση έγιναν ξαφνικά «μάγκες» και γλίτωσαν τη δημόσια διαπόμπευση επειδή έδωσαν μια-δύο δόσεις;
Αλήθεια ποιος φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι μερικές εκατοντάδες φυσικά πρόσωπα έφτασαν στο σημείο να χρωστούν εκατομμύρια; Γιατί δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος; Φταίει μόνο ο ελεγχόμενος ή πρέπει να τιμωρηθεί και ο ελεγκτής;
Το ζήτημα της λίστας με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών θα φύγει από τη δημοσιότητα. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να μας πληροφορήσουν κάποια στιγμή από ποιους και πόσα εισέπραξαν από τους κυρίους Αυτιά, Χατζηνικολάου, Μπατατούδη και τους υπόλοιπους 4149 οφειλέτες. Αλλιώς, για μια ακόμη φορά θα έχουμε γίνει μάρτυρες ενός ακόμη επικοινωνιακού παιχνιδιού της κυβέρνησης και τίποτα περισσότερο.
Αυτό το «παιχνίδι» θέλουμε να αναδείξουμε με αυτή την ανάρτηση και τίποτα περισσότερο.
Υ.Γ: Τα σχόλια, είτε θετικά, είτε αρνητικά, θα δημοσιεύονται αυτούσια καθώς αυτό αποτελεί πάγια πολιτική του fpress.gr. Αν αποφεύγονται και οι χαρακτηρισμοί σε μια ιστοσελίδα που στήθηκε με μοναδικό σκοπό να ενημερώσει για οικονομικά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας όλων μας, τόσο το καλύτερο.