Πως να μάθετε αν θα σας ταχυδρομήσουν τους κωδικούς του Taxis

Πως να μάθετε αν θα σας ταχυδρομήσουν τους κωδικούς του Taxis
Αργά σήμερα το μεσημέρι, προγραμματίζει να ανοίξει η Γενική Γραμματεία Πηληροφοριακών Συστημάτων την πύλη για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Συνολικά, θα υποβληθούν τουλάχιστον 3,5 εκατ. δηλώσεις μέσω Internet καθώς φέτος η υποχρέωση αγγίζει και τους μισθωτούς με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ. Τι θα γίνει όμως με αυτούς που δεν έχουν κωδικούς;

Για να περιορίσει την κοσμοσυρροή στις εφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προγραμματίζει την ταχυδρομική αποστολή των κωδικών. Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που πρέπει να κάνουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους αλλά δεν έχουν κωδικό, θέλετε να μάθετε αν θα σας ταχυδρομηθούν οι κωδικοί ή αν θα πρέπει να σπεύσετε στην εφορία. Για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, η ΓΓΠΣ ανέπτυξε μια ηλεκτρονική υπηρεσία στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι μέσω Internet.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/gsisapps/gsisinfo/kleidarithmoiCreated.htm μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον ΑΦΜ σας και να μάθετε αν το Taxis θα σα στείλει κωδικούς ή όχι. Συνολικά, θα αποσταλούν κωδικοί σε περισσότερους από 300.000 Έλληνες. Αν δεν είστε ένας από αυτούς και δεν έχετε κωδικούς από προηγούμενες χρονιές (σ.σ οι παλαιοί κωδικοί ισχύουν μέχρι το τέλος του 2012) θα πρέπει να σπεύσετε στην εφορία και στη διεύθυνση μητρώου, αφού προηγουμένως καταθέσετε μια ηλεκρονική αίτηση για τη χορήγηση κωδικών μέσω του Taxis.

Υποχρεωτικά θα κάνουν τη δήλωσή τους φέτος όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όλοι οι επαγγελματίες και όλοι οι μισθωτοί με ατομικό εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ. Εξαιρούνται της υποχρέωσης οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ. Αυτοί είναι και οι μόνοι που θα παραλάβουν φέτος φάκελο με τα έντυπα της εφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ