Θα μου στείλει φορολογικά έντυπα η εφορία;

Θα μου στείλει φορολογικά έντυπα η εφορία;
Έχετε εισόδημα χαμηλότερο των 12.000 ευρώ; Μήπως είστε συνταξιούχος. Σε μια τέτοια περίπτωση θα παραλάβετε τον φάκελο με τα έντυπα της εφορίας. Αν όμως είστε ένας από αυτούς που υποχρεούνται φέτος να κάνουν για πρώτη φορά τη φορολογική τους δήλωση μέσω internet, καλύτερα να μην περιμένετε τον ταχυδρόμο ο οποίος δεν πρόκειται να χτυπήσει καμία φορά.

Ηλεκτρονικά υποχρεούνται φέτος να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση:

1. Οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και οι υπόχρεοι των οποίων η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.

2. Οι φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης,

3. Οι φορολογούμενοι με εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, μόνο όμως στην περίπτωση που το συνολικό τους εισόδημα υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ ετησίως.

Οι συνταξιούχοι δεν έχουν υποχρέωση να κάνουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση εκτός και αν έχουν εισόδημα από «μπλοκάκι».

Οι φορολογούμενοι που θα υποχρεωθούν να κάνουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

Α. σε αυτούς που έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στο Taxis από προηγούμενα χρόνια. Αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι γιατί οι κωδικοί θα παραμείνουν ενεργοί μέχρι το τέλος του 2012 οπότε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Β. Σε αυτούς που δεν έχουν κωδικούς. Η Γενική Γραμματεία Πλροφοριακών Συστημάτων έχει υποσχεθεί ότι θα αποστείλει τους κωδικούς πρόσβασης με συστημένη επιστολή. Βέβαια, στην περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να περιμένει τον ταχυδρόμο, θα πρέπει καταρχήν να κάνει αίτηση απόκτησης του κλειδάριθμου και στη συνέχεια να επισκεφτεί την διεύθυνση μητρώου στην εφορία όπου ανήκει προκειμένου να αποκτήσει τη δυνατότητα πρόσβασης στο Taxis

H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, έχει υποσχεθεί ότι θα ανοίξει την πύλη του Taxis για την υποβολή δηλώσεων στις 9 Μαίου. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους είναι η 15η Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ