Π.Οικονόμου: "Μόνο δύο, οι φόροι στα ακίνητα- όχι τεκμήριο οι δηλωμένοι ημιυπαίθριοι χώροι"

Π.Οικονόμου: "Μόνο δύο, οι φόροι στα ακίνητα-  όχι τεκμήριο οι δηλωμένοι ημιυπαίθριοι χώροι"
Δεν θα επιβαρυνθούν όσοι δήλωσαν τους ημιυπαίθριους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, σε πρωινή εκπομπή, ενώ τάχθηκε υπέρ της άποψης του διοικητή της ΤτΕ για τους φόρους των ακινήτων, να περιοριστούν σε δύο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ότι θα εισηγηθεί την απόσυρση της τροπολογίας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής, την Τρίτη που προβλέπει ότι τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν σοφίτες, πατάρια και υπόγεια κατοικιών, και τα οποία τακτοποιήθηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα, θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης. Παρά το ότι η ρύθμιση είναι ορθή, ανέφερε ο κ. Οικονόμου, το κράτος εμφανίζεται αναξιόπιστο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην φορολογία ακινήτων, μίλησε για την ενοποίηση των δεκάδων επιβαρύνσεων σε δύο φόρους, έναν υπέρ του δημοσίου και έναν υπέρ του δήμου. Ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει μια ελαφρά μείωση για τους φορολογούμενους, με την ενοποίηση αυτή.

Όσον αφορά, το χαράτσι ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι θα τελειώσει στο τέλος του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ