Τι εντόπισε το ΣΔΟΕ τον Απρίλιο

Τι εντόπισε το ΣΔΟΕ τον Απρίλιο
Μπορεί το δημόσιο ταμείο να ασθμαίνει και οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή να έχουν αυξηθεί και εντατικοποιηθεί, ωστόσο, το σπορ της φοροδιαφυγής καλά κρατεί. Αυτό προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τον Απρίλιο.

Το ΣΔΟΕ εντόπισε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα το ρεπορτάζ του capital.gr αναφέρει:

- εντοπίσθηκαν 22 επιχειρήσεις που εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 8,9 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έμπορος δομικών υλικών από το Καματερό, πολιτικός μηχανικός από το Καλαμάκι και χονδρέμπορος μηχανημάτων από το Νέο Ψυχικό είχαν από το 2004 έως και το 2007 εκδώσει συνολικά περίπου 300 πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ. Στόχος τους ήταν η μη απόδοση του ΦΠΑ.

- εντοπίσθηκαν δύο γιατροί, ένας δικηγόρος και τρεις επιχειρηματίες που δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και τιμολόγια συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ.

- εντοπίσθηκε κύκλωμα απάτης με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που δρούσε στη Θήβα. Επιχειρηματίας που ασχολείται με το εμπόριο οπωροκηπευτικών είχε στήσει βιομηχανία έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων. Από το 2007 έως το 2010 εξέδωσε πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαννιάς έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο ΣΔΟΕ προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο του Σώματος και να δώσει εντολές για εντατικοποίηση των προσπαθειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.