Ο Θ. Πλεύρης μετακομίζει στη Ν.Δ.

Ο Θ. Πλεύρης μετακομίζει στη Ν.Δ.
Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον ΛΑ.Ο.Σ., καθώς στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, προκειμένου να αποφασίσουν για την στάση που θα κρατήσουν ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου.

Η πρόταση που έχει κάνει ο Θ. Πλεύρης στον πρόεδρο του κόμματος Γ. Καρατζαφέρη είναι να «συστρατευτούν» με την Ν.Δ. στα πλαίσια της δημιουργίας ενός κεντροδεξιού μετώπου που θα σταθεί απέναντι στην αντιμνημονιακές δυνάμεις και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν παρθεί αυτή η απόφαση, όπως λένε οι πληροφορίες του fpress.gr, για συνολική «μετακόμιση» του ΛΑΟΣ στην γαλάζια πολυκατοικία, όπως την ονομάζει ο Γ. Καρατζαφέρης, τότε θα δούμε τον κ. Πλεύρη να «μετακομίζει» μόνος του. Και αν επιβεβαιωθεί ο Κ. Αϊβαλιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι ο ΛΑΟΣ θα κατέβει στις εκλογές αυτόνομα, τότε η αποχώρηση του κ. Πλεύρη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην βουλευτής είναι πολύ πιθανό να κάνει δηλώσεις αμέσως μετά την συνεδρίαση, αν και εφόσον δεν γίνει αποδεκτή η εισήγησή του από τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος.

Ηδη δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι κύριοι Κωνσταντίνος Μακρυνόρης και Ιωάννης Κοτσίρης ανακοίνωσαν την Παρασκευή την απόφασή τους να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.

«Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των συνθηκών και τον ορατό κίνδυνο η Πατρίδα μας να υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες από μία ανεύθυνη και λαϊκίστικη Αριστερά, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να υπάρξει η πανστρατιά των Φιλοευρωπαϊκών και Κεντροδεξιών δυνάμεων, που θα διασφαλίσουν την παραμονή της Χώρας στην Ευρώπη και θα αναλάβουν την Εθνική ανασυγκρότηση. Θέτω, έτσι, τις όποιες πολιτικές μου δυνάμεις σ’ αυτόν τον αγώνα και σ’ αυτόν τον σκοπό» ανέφερε ο κ. Κοτσίρης.

«Ανταποκρίνομαι στο προσκλητήριο του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και στρατεύομαι στον αγώνα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας» ανάφερε ο κ. Μακρυνόρης.