Κομισιόν: "Μαζεύει" δηλώσεις Επιτρόπου για σχέδιο εξόδου της Ελλάδας

Κομισιόν: "Μαζεύει" δηλώσεις Επιτρόπου για σχέδιο εξόδου της Ελλάδας
Διαψεύδει η Κομισιόν την ύπαρξη plan B για την Ελλάδα, μετά από τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εμπορίου, Karel De Gucht.

Συγκεκριμένα, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Olivier Bailly, επισημαίνει ότι "η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εργάζεται σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".


Προσθέτει ακόμη ότι "η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη", ενώ τονίζει ότι "ο Barroso και ο Rehn δηλώνουν εδώ και δύο χρόνια ότι η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει! Δεν υπάρχει σχέδιο από την Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ".


Όπωςέγινεγνωστό νωρίτερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου,Karel De Gucht, με συνέντευξή τουστη βελγική εφημερίδα De Standaard δήλωνε ότιΚομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Όπως σημείωνε το Reuters, πρόκειται για την πρώτη φορά που Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαιώνει την ύπαρξη σχεδίου για την πιθανότητα εξόδου της χώρας από τη νομισματική ένωση. Υπήρχαν φήμες όλο το προηγούμενο διάστημα για την ύπαρξη κάτι τέτοιου, ωστόσο δεν είχαν ποτέ ως τώρα επιβεβαιωθεί.

«Ενάμιση χρόνο πριν υπήρχε ο κίνδυνος ενός ντόμινο. Αλλά σήμερα ΕΕ και ΕΚΤ εργάζονται από κοινού πάνω σε σενάρια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει», τόνισε ο Επίτροπος στη συνέντευξή του.