Eπίσκεψη Ολάντ στον Λευκό Οίκο

Eπίσκεψη Ολάντ στον Λευκό Οίκο
Δεκτός από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, θα γίνει σήμερα στον Λευκό Οίκο ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, πριν μεταβεί στο Καμπ Ντέιβιντ.

Η Ευρωζώνη χρειάζεται ταυτόχρονα δημοσιονομική εξυγίανση και ανάπτυξη, έννοιες που «δεν είναι αντίθετες μεταξύ τους», συμφώνησαν οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας στην τηλεδιάσκεψη που είχαν εν όψει της επικείμενης Συνόδου της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο των εργασιών της G8 θα βρεθούν οι προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, με τους ηγέτες να αναζητούν πολιτικές που θα ισορροπούν μεταξύ της λιτότητας και της ανάπτυξης. Το σύνθημα της φετινής συνόδου, της οποίας θα προεδρεύει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, είναι «Ενεργώντας από κοινού».

Εν τω μεταξύ, γράφει το athina984.gr, πυρά κατά των Ευρωπαίων ηγετών για την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ. Μιλώντας σε ομάδα επιχειρηματιών, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «για μια αξιόπιστη στρατηγική για την ανάπτυξη, χρειάζεται η βούληση να πράττεις, όχι μόνο να περικόπτεις».