Μετά τις εκλογές το ΔΝΤ στην Αθήνα

Μετά τις εκλογές το ΔΝΤ στην Αθήνα
Μετά τις βουλευτικές εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης θα έλθει στην Αθήνα η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπό τον Πολ Τόμσεν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόουλεϊ. «Αναμένουμε με ενδιαφέρον να έχουμε επαφές με την κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί», ανέφερε.
Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει «τεχνική προετοιμασία» για όλα τα ενδεχόμενα στην ευρωζώνη, ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα επανέλαβε ότι «σεβόμαστε την πολιτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, για το αν υπάρχουν σχέδια περιορισμού των επιπτώσεων από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το
ευρώ, ο κ. Χόουλεϊ ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Αυτή είναι η αποστολή μας», σημειώνοντας τις σχετικές δηλώσεις που έκανε χθες η κ. Λαγκάρντ στην ολλανδική τηλεόραση.
Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε την πιθανότητα χορήγησης έκτακτης δόσης σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν άμεσο πρόβλημα τα δημόσια ταμεία της χώρας μας, υποστήριξε πως η Ελλάδα χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα, μέσα στα πλαίσια του συμφωνηθέντος προγράμματος.