Π. Θωμόπουλος: Θα πάνε κανονικά τα 18 δισ. στις τράπεζες

Π. Θωμόπουλος: Θα πάνε κανονικά τα 18 δισ. στις τράπεζες
Το Τ.Χ.Σ θα είναι σε θέση να εγκρίνει τη μεταφορά των νέων κεφαλαίων ύψους 18 δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, σε μία εβδομάδα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Παναγιώτης Θωμόπουλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones Newswires. 

Ο κ. Θωμόπουλος υποστήριξε ότι τα χρήματα είναι ήδη στο ΤΧΣ και μπορεί να φθάσουν στις τράπεζες μέσα σε ώρες, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως το ΤΧΣ χρειάζεται ακόμη την έγκριση από πέντε άλλους οργανισμούς που εμπλέκονται στη διαδικασία, και κυρίως από την Κομισιόν, την ΕΚΤ, το EFSF και το ΔΝΤ, που δεν έχουν ακόμη υπογράψει την «συμφωνία προεγγραφής» που θα επιτρέψει στο δ.σ. του ταμείου να λάβει την τυπική απόφαση «μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη το αργότερο».

Ο Π. Θωμόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτα στα σχόλια που έχει λάβει μέχρι τώρα που να αμφισβητούν τη δέσμευση των πιστωτών να προχωρήσουν με την επανακεφαλαιοποίηση όπως έχει προγραμματιστεί.

Σε ό,τι αφορά στις ανησυχίες για τις μαζικές εκταμιεύσεις καταθέσεων από τις τράπεζες, ο Π. Θωμόπουλος δήλωσε ότι «εξαιτίας της κατάστασης, νομίζουμε ότι ο κόσμος θα είναι πιο ήρεμος εάν μπορούσε να δει ότι τα λεφτά έχουν ήδη πάει στις τράπεζες. Αλλά δεν μπορούσε να βιάσουμε τις εξελίξεις και να παραβούμε τους νόμους ή να κάνουμε λάθη, καθώς εμπλέκονται 18 δισ. ευρώ».

Πηγή:www.capital.gr