Ψύχραιμη αντίδραση στο ιταλικό "όχι" εν μέσω Eurogroup

Ψύχραιμη αντίδραση στο ιταλικό "όχι" εν μέσω Eurogroup
Ακολούθησε το διεθνές ρεύμα με ισχυρά τραπεζικά κέρδη

Το διεθνές κλίμα ακολούθησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, αντιδρώντας ψύχραιμα στο ιταλικό «όχι» που απ’ ότι φαίνεται δεν «συγκίνησε» ιδιαίτερα τις συνηθισμένες πλέον σε «εκπλήξεις» αγορές. Σε ρόλο οδηγού οι τράπεζες που κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, ενώ ικανοποιητικός ήταν και ο τζίρος, με τη συναλλακτικότητα να έχει βελτιωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα.

Οι αναλυτές που ανέμεναν μια "συνεδρίαση αναταράξεων" διαψεύστηκαν από το ΧΑ, το οποίο παρακολουθεί παράλληλα και τα τεκταινόμενα στοEurogroup. Ειδικά στο τελευταίο ζήτημα, αν και το καλύτερο που μπορεί να περιμένει η αγορά είναι μια θετική δήλωση προόδου της ελληνικής κυβέρνησης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο της λογικής ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να έχουν έναν "πονοκέφαλο" λιγότερο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Οι αγορές αναμένεται να εστιάσουν πλέον στην επόμενη ημέρα της ιταλικής πολιτικής σκηνής και στα μηνύματα που θα εκπέμψουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στα πλαίσια θωράκισης των ισολογισμών τους από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια Η υψηλή μόχλευση του κλάδου.

Στα της συνεδρίασης,ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,03% στις 620,29 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 614,18 μονάδων (+0,04%) και 626,14 μον. (+1,99%).Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 60,57 εκατ. ευρώ,ο όγκος ανήλθε στα 119,81 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,64 εκατ. τεμάχια. Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με άνοδο 0,81%, στις 1.679,01 μονάδες, ενώ στο +1,48% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 765,70 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με κέρδη 2,99% στις 818,33 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων, της Εθνικής, της Βιοχαλκο και της Eurobank σημείωσαν κέρδη που ξεπέρασαν το 3%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν ακόμη υψηλότερα, με τις Alpha Bank και Πειραιώς να περιορίζουν στο τέλος στο διόλου πενιχρόνο 2,79% και 2,55% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Folli Follie, Μυτιληναίο και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Grivalia, Aegean, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ.Πέντε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τελικά έκλεισαν χωρίς μεταβολή, οι ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΜΕΤΚΑ και Λάμδα, ενώ μικρές ήταν οι απώλειες σε Motor Oil, Σαράντη, ΟΛΠ, ΕΕΕ και Τιτάν. Το -1,38% της ΓΕΚ Τέρνα και το -1,94% της ΔΕΗ είχαν την αρνητική επίδρασή τους στον γενικό δείκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ