Με απώλειες μπήκε ο Δεκέμβριος

Με απώλειες μπήκε ο Δεκέμβριος
Στη σκιά της αξιολόγησης η αγορά με -2,25% για το ΓΔ

Με σημαντική πτώση ξεκινά το Χρηματιστήριο Αθηνών τον τελευταίο μήνα του έτους, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 615 μονάδες αδυνατώντας να βρει κάποιο στήριγμα. Αρνητικά έδρασαν το απαισιόδοξο κλίμα στις ευρωαγορές εν μέσω της αβεβαιότητας στην Ιταλία αλλά και οι καθυστερήσεις από το μέτωπο της αξιολόγησης, καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητεςγια το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Πάντως, η συνέχιση της βελτίωσης των ελληνικών ομολόγων δείχνει ότι οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σύντομα συντηρούνται, ωστόσο οι επόμενες ημέρες θέλουν πολύ προσοχή, λόγω των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και αυτό διότι ουδείς μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση Renzi.

Στα της συνεδρίασης,ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,25% στις 614,61 μονάδες,ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 629,98 μονάδων (+0,20%) και 614,01 μον. (-2,34%).Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 83,9 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 143,43 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 20,6 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτηςυψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με απώλειες 2,38%, στις 1.664,59 μονάδες, ενώ στο -1,35% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 768,98 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με απώλειες 2,15% στις 809,90 μονάδες.

Στοταμπλό, η μετοχή τηςFolliFollieσημείωσε σημαντικές απώλειες, οι οποίες έφτασαν το 8,93%, προερχόμενη μάλιστα από έναν αρνητικό μήνα, κατά -7,15%, καθώς τα αποτελέσματα του ομίλου για το 9μηνο του 2016 μπορεί να ήταν θετικά, αλλά ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Και η σημερινή συμπεριφορά έδειξε ότι δεν ήταν λίγα τα χαρτοφυλάκια που είχαν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις αναλύσεις των θεσμικών, με τα πραγματικά στοιχεία να τους απογοητεύουν.Απώλειες5,26% σημείωσε ηΒιοχαλκο, η ΕΕΕολοκλήρωσε στο -4,14%, ενώ άνω του 3% ήταν η πτώση σεAlpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια, με την τελευταία να επηρεάζεται και από το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ. Άνω του 2% ήταν οι απώλειες σε ΔΕΗ, Σαράντη, Λάμδα, Grivalia και Εθνική, ενώ άνω του 1% η πτώση σε ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΜΕΤΚΑ και Eurobank. Μόνο δύο μετοχές έκλεισαν σεθετικάεδάφη,η Πειραιώς (+0,50%) και η Aegean (+0,16%), ενώ Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές χωρίς μεταβολή. Jumbo και Μυτιληναίος έκλεισαν με μικρές απώλειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ