ΧΑ: Τετραπλό ανοδικό σερί με ήπια κατοχύρωση κερδών

ΧΑ: Τετραπλό ανοδικό σερί με ήπια κατοχύρωση κερδών
"Έσβησε" τις μετά-Brexit απώλειες με βελτιωμένη συναλλακτικότητα

Ακάθεκτο συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ολοκλήρωσε την τέταρτη ανοδική συνεδρίαση, δημιουργώντας μάλιστα ένα ισχυρό «μαξιλαράκι» πλέον πάνω από τις 600 μονάδες. Παράλληλα η θεαματική αύξηση τζίρου τις τελευταίες μέρες δεν περνάει απαρατήρητη, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή των ξένων «παιχτών» αλλά μια γενικότερη αισιοδοξία και διάθεση για ανάληψη περισσότερων ρίσκων από τους εγχώριους επενδυτές. Να σημειωθεί ότι με τη σημερινή άνοδο το Χρηματιστήριο «διέγραψε» τις απώλειες που προκάλεσε το σοκ του Brexit.

Όσον αφορά τις εγχώριες εξελίξεις, η αγορά παρακολουθεί τον αγώνα δρόμου που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση, η οποία και θα της δώσει το συντομότερο δυνατό τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Όλα δείχνουν πως η αξιολόγηση θα κλείσει με το πλεόνασμα να πιάνει τον στόχο του με το παραπάνω, παρά την κομβική διαφορά πάνω στην οποία σκοντάφτει μέχρι στιγμής η συμφωνία – πέραν των επιμέρους – είναι το περιβόητο δημοσιονομικό κενό από το 2018 και μετά για όσο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ, κάτι που σε συνδυασμό με τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών (μετά το ράλι των τελευταίων συενδριάσεων), ήταν ο λόγος της ήπια σημερινής ανόδου.

Στα της συνεδρίασης,ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,64% στις 615,83 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 612,09 μονάδων (+0,03%) και 618,18 μον. (+1,02%).Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 70,35 εκατ. ευρώ,ο όγκος ανήλθε στα 132,60 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 8,45 εκατ. τεμάχια. Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με άνοδο 1,01%, στις 1.662,28 μονάδες, ενώ στο +0,47% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 769,70 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με κέρδη 2,15% στις 786,90 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, η μετοχή της ΕΧΑΕ "έκλεψε" την πρωτιά της ανόδου στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης από την Πειραιώς, καθώς έκλεισε με κέρδη 5,01%, με την τελευταία να "περιορίζεται" στο +4,42%, αν και είχε βρεθεί ακόμη υψηλότερα ενδοσυνεδριακά. Ωστόσο, η Πειραιώς συνέχισε το ξέφρενο ράλι ανόδου της, καταγράφοντας σε τέσσερις ημέρες κέρδη 35%. Ο ΟΠΑΠ, ο οποίος είχε μείνει… πίσω, σε σχέση με την απόδοση της αγοράς στο 4ήμερο, σήμερα σημείωσε άνοδο 3,66%, με την Alpha Bank να κλείνει στο +3,45%, καλύπτοντας το έδαφος της υπεραπόδοσης των άλλων τραπεζικών μετοχών, μιας και η ίδια είχε το μικρότερο ποσοστό ανόδου στο προηγούμενο τριήμερο.

Θετική, κατά 2,19%, και η μετοχή της Grivalia, με τις ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ να κλείνουν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, ΕΕΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Motor Oil, Λάμδα και Eurobank, με την τελευταία να περιορίζει σημαντικά μετά το πρωινό +4% και το +30,87% στο προηγούμενο τριήμερο.

Στον αντίποδα, Folli Follie και Jumbo βρέθηκαν στο επίκεντρο της διόρθωσης, σημειώνοντας απώλειες 2,75% και 2,67% αντίστοιχα, με τις ΔΕΗ και Βιοχαλκο να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΜΕΤΚΑ και Εθνική, με την τελευταία να διαγράφει ένα τόξο διακύμανσης σήμερα από το +5,42% έως και το -0,95%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ