ΧΑ: "Κατέκτησε" και πάλι τις 600 μονάδες

ΧΑ: "Κατέκτησε" και πάλι τις 600 μονάδες
Την... "επανάστασή" του έκανε (και) το Χρηματιστήριο σήμερα, 17 Νοεμβρίου, κατακτώντας και πάλι (έπειτα από πέντε μήνες) τις πολυπόθητες 600 μονάδες. Το Χρηματιστήριο ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα «δύσκολο» διήμερο ανοδικό σερί που δοκίμασε τις αντοχές του, χαρίζοντας αισιοδοξία σε επενδυτές κι αναλυτές μετά από πολύ καιρό. Ενθαρρυντική είναι παράλληλα η αισθητή αύξηση της συναλλακτικότητας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, η οποία δίνει ελπίδες για έξοδο από τη μακρά περίοδο συσσώρευσης.

Όσον αφορά τις εξελίξεις από πλευράς οικονομίας, οι θεσμοί προς το παρόν έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από την Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου. Ακόμη όμως κι αν υπάρξει αλλαγή προγράμματος ή συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις εξ αποστάσεως, το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση (αλλά και μεγάλο μέρος των θεσμών) επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία πριν την 28η Νοεμβρίου, όταν θα συνεδριάσουν οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δηλαδή το Euroworking Group για το ελληνικό ζήτημα, επιχειρώντας την ίδια ημέρα να θέσουν επί τάπητος και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που προετοιμάζει o ESM.

Στα της συνεδρίασης τώρα,ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,49% στις 601,07 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 593,52 μονάδων (+0,21%) και 602,19 μον. (+1,68%).Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 52,71 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 90,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,37 εκατ. τεμάχια. Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με κέρδη 1,79%, στις 1.600,98 μονάδες, ενώ στο +1,24% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 761,89 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με κέρδη 4,86% στις 719,21 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, η μετοχή του Μυτιληναίου κέρδισε στο… νήμα τις τραπεζικές μετοχές, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ήτοι 6,06%, με τις Eurobank, Εθνική και Πειραιώς να την ακολουθούν με κέρδη άνω του 5%. Στο +4,61% έκλεισε η ΓΕΚ Τέρνα, στο +4,35% η Alpha Bank, στο +3,27% η Jumbo, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος που σημείωσαν οι ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil και Βιοχαλκο.

Με κέρδη 1,07% έκλεισε ο ΟΠΑΠ, ενώ κάτω του 1% ήταν η άνοδος σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Aegean και Folli Follie. Εκτός του -1,06% που σημείωσε η Τιτάν, οι απώλειες των Grivalia, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ και ΕΕΕ ήταν περιορισμένης έκτασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ