Τραπεζικό "ξέσπασμα" επαναφέρει το Χρηματιστήριο στις 592 μονάδες

Τραπεζικό "ξέσπασμα" επαναφέρει το Χρηματιστήριο στις 592 μονάδες
Ράλι για Πειραιώς και Eurobank μετά τα αποτελέσματα - "Φουσκωμένος" ο τζίρος

Τα πολύ καλά αποτελέσματα των τραπεζών ήταν αρκετά για να «ξυπνήσουν» επιτέλους το Χρηματιστήριο Αθηνών που «πάσχει» από συσσώρευση τον τελευταίο καιρό, τροφοδοτώντας την άνοδο πάνω από τις 592 μονάδες (+2,44%), ενώ «φουσκωμένος» ήταν και ο τζίρος. Η πλειοψηφία των τίτλων τα πήγαν πολύ καλά, «πρασινίζοντας» το ταμπλό, αν και τη θεαματικότερη άνοδο κατέγραψαν Πειραιώς και Εurobank μετά και τα ικανοποιητικά κέρδη που ανακοίνωσαν.

Όσον αφορά την Πειραιώς που έπαιξε ρόλο «οδηγού» σήμερα, η αγορά έδειξε να ικανοποιείται από τους στόχους που έθεσε η διοίκηση για τη μείωση των προβληματικών δανείων, ενώ η Morgan Stanley σήμερα επιβεβαίωσε την εκτίμησή της για την επίτευξη του στόχου της κερδοφορίας το 2016 για την τράπεζα.

Παράλληλα, θετικά έδρασαν και τα μηνύματα που ήρθαν από τον επικεφαλής του Eurogroup,Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, επεσήμανε πως οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών είναι πιο εποικοδομητικές όσο ποτέ, προσθέτοντας πως οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, στη συνάντησή τους, τον επόμενο μήνα. Σημειωτέον πως τοEurogroupθα συνεδριάσει στις 5 Δεκεμβρίου. Πάντως , οΓερμανός Υπουργός Οικονομικώνχαρακτήρισε "κακή υπηρεσία" για την Ελλάδα ενδεχόμενη ανακούφιση του χρέους. "Όποιος λέει 'θα ανακουφίσουμε τα χρέη σας' προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα", δήλωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την Passauer Neue Presse.

Στα της συνεδρίασης,ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,44% στις 592,26 μονάδες,ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 580 μονάδων (+0,42%) και 593,11 μον. (+2,58%).Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,89 εκατ. ευρώ,ο όγκος ανήλθε στα 89,48 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,07 εκατ. τεμάχια. Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με κέρδη 3,03%, στις 1.572,78 μονάδες, ενώ στο +0,94% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 752,59 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με κέρδη 6,70% στις 685,85 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, εκτός του τραπεζικού κλάδου, η Jumbo έκλεισε με κέρδη 5,60%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να την ακολουθούν με άνοδο 4,12%, η οποία εντάθηκε μετά τη διακίνηση του πακέτου των 400 χιλ. τεμαχίων στην τιμή των 4,50 ευρώ, υψηλότερα από τα 4,30 ευρώ που έκλεισε σήμερα.

Άνω του 3% ήταν τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και Grivalia, άνω του 2% για Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχαλκο και Folli Follie, ενώ άνω του +1% έκλεισαν οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Aegean, ΜΕΤΚΑ και ΕΕΕ. Μικρή άνοδο σημείβσαν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ, ενώ αρνητικές ήταν οι παρουσίες των ΟΛΠ και Λάμδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ