ΧΑ: Επιλεγμένα blue chips περιόρισαν στο τέλος τις απώλειες

ΧΑ: Επιλεγμένα blue chips περιόρισαν στο τέλος τις απώλειες
"Εγκλωβισμένη" σε χαμηλή συναλλακτικότητα η αγορά - Στόχος οι 600 μονάδες

Παρά τις αρχικές «φιλότιμες» προσπάθειες ανόδου ενδοσυνεδριακά, το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε για άλλη μια συνεχόμενη συνεδρίαση πτωτικά, ξεκινώντας την εβδομάδα με απώλειες, έστω και οριακές. Ο Γενικός Δείκτης κράτησε πάντως τις 593 μονάδες, παραμένοντας σε επίπεδα ικανά να υποστηρίξουν μια ανοδική κίνηση προς το πολυπόθητο ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, εφόσον υπάρχει «πρόσφορο» έδαφος και θετικές εξελίξεις από τα υπόλοιπα μέτωπα της οικονομίας. Ο τζίρος ωστόσο παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και αποτελεί κοινή παραδοχή πως αν δε «ξεκολλήσει» η αγορά που δείχνει να έχει «βαλτώσει» παγιδευμένη σε ένα κύκλο συσσώρευσης, δε θα «δει» σύντομα τις 600 μονάδες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αυτή η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα, η τελευταία (πλην μίας ημέρας - την προσεχή Δευτέρα) του Οκτωβρίου, πιθανόν να βρει την αγορά σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης, έως ότου ανοίξει η ορατότητα στο μέτωπο τηςδιαπραγμάτευσης. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα "σκαμπανεβάσματα" που θα υπάρξουν σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι το εργασιακό, θα επηρεάζουν και την ευμετάβλητη εγχώρια αγορά. Έτσι, αναμένονται επιλεκτικές κινήσεις, με την αγορά να αναζητά υστερούντες τίτλους σε σχέση με τα πρόσφατα αποτελέσματα εξαμήνου ή με τα εκτιμώμενα αποτελέσματα εννεάμηνου που ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Στα της συνεδρίασης, οΓενικός Δείκτηςέκλεισε με απώλειες 0,15% στις 593,13 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 589,23 μονάδων (-0,80%) και 599,26 μον. (+0,89%).Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 28,47 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 44,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 6,88 εκατ. τεμάχια (6,68 εκατ. στην Εθνική). Ο δείκτηςυψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με απώλειες 0,33%, στις 1.572,52 μονάδες, ενώ στο -0,89% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 740,99 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με απώλειες 1,73% στις 666,54 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση με απώλειες άνω του 2% και με την πρώτη να έχει αρκετά τεμάχια πώλησης ανεκτέλεστο. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Alpha Bank, Grivalia, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Eurobank, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΜΕΤΚΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΕΕ, Λάμδα, Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean.

Στοναντίποδα, η ΔΕΗ έκλεισε πάνω από το υψηλό τεσσάρων μηνών των 3 ευρώ, σημειώνοντας κέρδη 3,06% και διατηρώντας το αντίβαρο των πωλητών σε ολόκληρη της συνεδρίαση σήμερα. Την ακολούθησαν οι Folli Follie, ΕΧΑΕ και Jumbo, με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στο +1,84%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Τιτάν και ΟΛΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ